Artister efterlyser politiker som visar mod

Först var det 2.000 forskare och anställda i forskarvärlden ut med en vädjan till politikerna om att sätta klimatfrågan högst på agendan.

DI 220829: 2000 forskare till svenska politiker: ”Nu får det vara nog med tramset”

Inget hände.

Den 29 augusti 2022 undrade 227 svenska företag varför politikerna ser klimatomställningen som ett stort problem då det faktiskt är en stor möjlighet. 

Läs mer på Ny teknik

Nu går över 100 artister ut med ett upprop i Aftonbladet på initiativ av Stefan Sundström och Naturskyddsföreningen.  

Den här valrörelsen är som två personer i en bil som är på väg rakt in i en bergvägg, medans dom bråkar om vad dom ska spela på bilstereon

–Stefan Sundström

Vad kan DU göra?

  1. Se till att rösta i valet på politiker som lyssnar på forskare och är beredd att ta ansvar för framtiden. (Här hittar du Naturskyddsföreningens tips. Johanna Leymans inlägg om att personkryssa har jag citerat nedan.)
  2. Skriv på Naturskyddsföreningens upprop för en tuffare miljöpolitik som du hittar här.
  3. Dela Stefan Sundströms tolkning av Änglamark som du hittar via bilden ovan (alternativt det här blogginlägget) så att fler får ta del av Stefan Sundströms tolkning.

Personkryssa av Johanna Leyman på instagram

”Därför ska vi prata om personkryssen! Och vilken roll de kan spela.

Jag berättade tidigare att jag kommer att rösta på @miljopartiet i riksdagen. Inte för att jag håller med dem om allt, utan för att jag vill att klimatfrågan ska HÖGST UPP på agendan. Och för att jag vill att de ska pusha @socialdemokraternas hårt. Samt: för att om MP åker ur riksdagen p g a 4 %-spärren så är det stor risk att blåbruna sidan vinner. 

Och nu har jag också bestämt hur jag ska rösta i region och kommun: och det blir S. Jag kommer att personkryssa aktiva i @reformisterna. (hej @sarakukkasalam, Solna kommun, och Linn @svansbo, region Stockholm).

Och vad vill jag mer säga? Jo, det är mycket möjligt att det finns såna här strömningar inom fler partier, så kolla upp det! Välj personer med omsorg. Och hur jag fick veta vilka jag skulle personkryssa då? Jo, jag frågade runt (ex kan en ju skicka ett DM till @reformisterna)

SÅ bara för att en är besviken på ett visst parti så betyder det INTE att alla politiskt aktiva INOM partiet håller med, utan mycket möjligt att de jobbar hårt för en alternativ riktning.

SÅ GÖR DIN RESEARCH & PERSONKRYSSA!”