De fyra elementen – jord, luft, eld och vatten

Jord

Ur De fem elementen av Jean Haner

”Om du ser att jordelementet är en framträdande del av din personlighet kan det hända att det alltför ofta styr över ditt liv. Eftersom du är så inriktad på att finnas där för andra kan du bli för mycket av en ”givare”, så att du sliter ut dig och kanske inte har tid att ta hand om dina egna behov. De flesta jordpersoner är dåliga på att ta hand om sig själva. Det kanske inte alltid är så tydligt, men man kan se det i de små och subtila val som de gör under dagens lopp. för dem känns det helt enkelt som rätt sak att göra att sätta andra i första rummet och att offra sina egna behov, precis som en mamma gör för sin familj.”

Luft

Vore ock några gamle män de dem det föreföll för ett tröstetecken, att så ofta Dalekarlarner och Herr Göstas handlade på denne sak var alltid nordan väder, vilket de hade för ett gammalt märke att Gud skulle give lyckan det hon skulle vara med dem.

Ur Peder Svarts krönika

Eld

Vatten