Äntligen vänder det!!!!!

Idag har jag ägnat nästan sex timmar åt att slutklippa söndagens film. (Så med inspelning och med timmarna jag lagt på redigering igår är jag nog uppe i 20 timmar på en film …)

Först ringde Patricio Silva och berättade att han kommer sponsra Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm med att göra en pdf samt se över hemsidan. Alltså det här samtalet gjorde mig så lycklig!!!

Medan vi talades vid ringde Malva på Helsingborgs dagblad. Tror inte ens jag skickat något pressmeddelande den här gången. Det har helt enkelt inte hunnits med i alla projektansökningar jag jobbar med just nu.

När vi talade om de skånska dinosauriedagarna var det som om jag vrickade tungan och jag bara vet att evenemanget bara ska heta Dinosauriedagarna.

Min vision var att hela Skåne skulle vara stolta över fynden och hjälpas åt att lyfta fram dem. Det var därför jag kämpade för att världsnyheten skulle presenteras i Billesholm innan dokumentären sänds i Vetenskapens värld.

Att släppa en liten del av de spektakulära fynden skulle ge skåningarna ett försprång. Vi skulle hinna förbereda oss för att fånga upp intresset när filmen sänds internationellt.

Nu blev det inte så.

Jag har tappat räkningen på antalet projektansökningar som fått avslag under det gångna året.

Antagligen är jag urdålig på att skriva projektansökningar. Liksom jag är dålig på att projektleda, skapa event och på kommunikation.

Det jag är bra på är juridik, men när jag var på väg tillbaka på arbetsmarknaden 2018 (efter en lång sjukskrivning) dök dinosaurierna upp i mitt liv.

Och jag kunde helt enkelt inte annat än att viga mitt liv åt deras historia. En historia som vi har så mycket att lära av.

Efter att dinosaurienyheten släppts trodde jag att det skulle lossna. Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm hade bildats hösten 2021 och vi började med projekten maj- och oktoberdagarna. Men ack vad mina förhoppningar grusades. Tack och lov har Folkets park fått en ny styrelse. Den gamla såg inte värdet av dinosaurierna och krävde en hyra om 16.000 kr per dag.

Ja, motgångarna har varit många.

Väldigt många.

Jag tänkte på det när jag klippte dagens film.

Det finns ett klipp där som jag nu inser kan få en symbolisk mening om jag i framtiden blir anlitad som föredragshållare med anledning av våra dinosaurier. Fel, jag menar Grzegorz och Martins dinosaurier. För de har arbetat lika mycket i motvind som jag.

Så varför då namnbytet från De skånska dinosauriedagarna till Dinosauriedagarna?

Min vision var att vi TILLSAMMANS skulle skapa en dag där Skåne gick samman och marknadsförde oss som dinosauriedestination. På Malmöhus finns en dinosaurieutställning, på Skäralid finns avbildningar av dinosaurier, i Höganäs, Vallåkra, Åstorp, Ekeby, Bjuv, Gunnarstorp har det hittats dinosauriefynd.

Jag har gjort många försök att få fler att agera, berättat om konstverken som Simon Kölle framställt på uppdrag av Naturhistoriska riksmuseet, om mina filmer från besöken på Uppsala universitet och Naturhistoriska riksmuseet.

Catarina Månsson är en av få myndighetspersoner som förstått potentialen. Hon bokade Skeneholmssalen till stiftelsen den 12-14 oktober. Fortfarande hoppades jag att någon skulle höra av sig för att medverka, för att hjälpa till att dra lasset.

Jag väntade, men det var alldeles tyst.

Och min ork var alldeles slut.

Redan i mars 2022 la min hjärna av och jag rörde till det mesta. Stackars Cykelhandlaren och Patricio som fick släcka alla bränder jag startade. Men den första maj-dagen genomfördes och jag lärde mig mycket. T ex att ingen donerar pengar även om man bjuder på saker. Att folk har så mycket att göra att de för det mesta inte kommer på det som arrangeras.

Ändå tog jag nya tag och drog igång dinosauriesläppet.

Jag hade ett val.

Om jag la ner skulle allt arbete jag redan investerat vara förlorat. Om jag såg till att dinosauriefynden blev offentliga skulle någon annan kunna ta vid och se till att dinosaurierna satte Billesholm på kartan. Det skulle i sin tur kunna leda till internationella besökare och vi skulle kunna bygga upp en destination som inspirerar till hållbarhet.

I maj 2023 genomförde KladdoHOJ det första bokningsbara dinosaurieeventet – DinoHOJ. De 40 biljetterna sålde snabbt slut och de valde att sätta in ytterligare en resa.

När vi cyklade där på led kändes det som en seger, som en manifestation för mer cykling på Söderåsen.

Lördagen den 14 oktober hoppas jag att vi fyller gården kl 12-14 och visar politikerna i Bjuvs kommun att dinosaurierna visst är intressanta att satsa på!