#tonfiskröran

Det finns så mycket magi i vardagen – bara vi vågar stanna upp och lyssna.

Igår åt jag lunch med Shaeen Svanede på Hammenhögs gästis. Skrattande berättade hon att när hon hörde mig berätta om Törnqusitzonen första gången tyckte hon att jag sa Tonfiskzonen.

”Ah, vi fiskar efter uråldriga toner”, svarade jag och vi formulerade följande mening tillsammans.

I tonfiskzonen hittar du hela stim av uråldriga toner

Vid femtiden vaknade jag av en dröm där vi stod i Belinda Wigerfelts odling och sjöng ”En vänlig grönskas rika dräkt”. Filmen lades upp på YouTube och blev viral. Och så klart skrev jag ner det till Shaeen, men rättstavningsprogrammet ändrade ”Tonfiskkören” till ”Tonfiskröran”. När jag senare talade med Yvonne Frank Månsson såg jag det som #tonfiskröran. Det visade sig att hon skulle skicka ut ett nyhetsbrev i eftermiddag och jag lovade skriva ner mitt manifest i ett blogginlägg. Så här kommer det.

Vill du vara med och lägga grunden till #tonfiskröran?

Vi träffas i Billesholm lördagen den 4 maj kl 14-15. Jag kommer finnas i ”Farmors trädgård” som ligger granne med Belinda Wigerfelt.

Här har jag planterat gula rosor till minne av häxprocessernas offer. Då menar jag inte bara de som avrättades utan alla som anklagades och deras familjer. Tänk att ha tvingats vittna mot sin egen mor. Vad gör det med dig? Hur påverkar det dina barn och deras barn att ha varit med om ett sådant trauma?

Välkommen till Billesholm den 4 maj!

Här hittar du ett smörgåsbord av upplevelser – eller så kan du välja ett historiskt eller ett spirituellt spår.

Du hittar hela programmet här. Och på TikTok hittar du filmer där jag försökt förklara de olika spåren:

Det historiska spåret

Ta med egen cykel eller boka cykelhyra hos Travelshop eller Söderåsen MTB.

Start kl 9.00 i Cykelporten vid Jönssons cykelaffär

Det spirituella spåret

Boka din biljett hos Avalonia tour.

Start kl 10 i Liljans häxbod.

Du hittar hela programmet här

Tonfiskröran i Billesholm under 2024

Den 29 april kl 19 är det premiär för öppna ceremonier i Malin Matsdotters örtagård i Stockholm. Här kan du läsa mer om Häxans trädgård och Hella Nathorst. På sidan hittar du även länkar till Häxans trädgård i sociala media där du hittar mer info om hennes olika evenemang.

I Billesholm ansluter den 4 maj och fortsätter förhoppningsvis träffas på samma tider som ceremonierna äger rum i Stockholm.

18 juni kl 19

6 augusti kl 19

22 september kl 17

1 november kl 17

20 december kl 18

Program

Klä dig varmt. Vi samlas kring ”fontänen” omgivna av rosor, rhododendron, allium beroende på årstid. Här inleder vi med En vänlig grönskas rika dräkt.

Därefter berättar jag om häxprocesserna. Sedan går vi varvet runt och var och en som vill tar upp och leder den sång som känns rätt i stunden. Vi avslutar med ”En vänlig grönskas rika dräkt” – kanske en nyskriven text.

Lämna ett svar