I motvind lyfter drakarna …

Kämpar på med projektansökan, men behöver kapital för att kunna söka Leaderprojekt med Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm som projektägare. Till Familjen Helsingborg skrev jag så här:

”Onsdagen den 5 juni kl 10 har jag möjlighet att träffas i Billesholm och berätta mer om mina visioner. Tacksam för återkoppling senast onsdag kl 12 då jag sedan är på resande fot och det lätt faller mellan stolarna. 

Så här skrev jag till Fanny: 

”Min bild är att Söderåsenkommunerna varit dåliga på att skapa affärsnytta utifrån besöksnäringen. Här finns en stor potential att nå långväga besökare som väljer att övernatta. 

Därför håller jag på med en Leaderansökan för att förlänga säsongen och på sikt även få företagen att se fördelarna med samverkan istället för att se varandra som konkurrenter. 

I maj och oktober är Söderåsen som vackrast. Här ser jag en möjlighet att genom relativt enkla evenemang locka besökare till längre äventyr. 

I maj 2020 arrangerade jag den cyklande Littera-turen (ett pandemianpassat evenemang) och den 12 oktober 2022 släpptes dinosaurienyheten i samband med oktoberdagarna.

2021 lyckades jag hitta finansiärer till sidan www.UpplevBillesholm.se som jag sedan dess uppdaterat ideellt. Vi har även bildat Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm där jag vill bygga en bro mellan vetenskap och vetgiriga. 

Det skulle vara värdefullt om Familjen Helsingborg skulle ha möjlighet att vara samverkanspartner i projektet. På min blogg kan du följa mina tankar kring projektansökan https://www.andebark.se/category/bloggbocker/leader/

Fick följande svar:

”Hej Annika!
Tack för ditt mail om spännande projekt! Tyvärr har jag inte möjlighet till möte den 5/6. Jag har dock stämt av med ordföranden i näringslivsnätverket i Fam Hbg, Helena Wennerström, och vi menar att det denna fråga bör först och främst förankras med Söderåskommunerna. Vi förslår därför att du kontaktar tex Matilda Brozén i Klippan. Kontaktuppgifter till henne bifogas här:”

Det får vara nog nu …

Sedan 2018 har jag skickats runt till olika aktörer. Aktörer som alla har lön för att arbeta med destinationsutveckling i Skåne, medan jag jobbat helt ideellt för att jag känner att dinosauriefynden är för bra för att bara falla i glömska.

Men nu ger jag upp.

I eftermiddag tar jag och min syster med våra föräldrar på en resa för att fira min mors 80-årsdag. Tillsammans med en nyfunnen vän drog jag nyss några kort i Månologi-leken och fick följande:

Lita på universum

”Det är dags att släppa taget om en situation. Passion är bra, men alltför mycket kan bli maniskt. Ibland har vi så starka känslor om det som rör våra drömmar eftersom vi är rädda att de inte ska förverkligas, men det motverkar sitt eget syfte. Låt livet ha sin gång. Förklara din intention för universum och släpp den sedan. Lita på universum och se vad som händer. Ju hårdare du håller fast vid drömmarna, desto större är risken att det inte blir som du vill.”

”När du får detta kort finns det en risk att du är alltför fastlåst i ditt sätt att tänka, prata eller agera. Slappna av lite så kanske det blir enklare att komma över de utmaningar du står inför.”

Håll hjärtat öppet

”Är du alltför hårt bunden till någon, eller kanske till ditt nuvarande mål? Att bry sig mycket om någon eller något är underbart, men om du kväver personen eller situationen du älskar kan du få problem. Samarbeta gärna med andra för att nå era mål, men bli inte så beroende av andra att du ger bort din makt. Håll hjärtat öppet. Det här kortet tyder också på att det är dags att förhandla om något, och att sättet att manifestera dina mål kan vara att hitta en lösning som gör alla glada och nöjda.”

”Det finns ett behov av att bli beundrad här, vilket är helt i sin ordning (alla har vi till viss grad det behovet). Men om det tippar över till självtvivel har det gått för långt.”

”Det är viktigt att du inte fastnar i att göra saker och ting på ett visst sätt. Håll hjärtat och sinnet öppet. Tro på din storslagenhet.”

Låt känslorna svalna

”Är du mitt uppe i ett gräl, eller känner du kanske för att börja bråka?”

Jodå, det är därför jag skriver av mig här. Jag blir så in i h-e trött på alla som bara skickar vidare … som om jag har all tid i världen att lägga … men även min tid är utmätt. Min oro för födelsemärket som växer … som inte ska opereras bort förrän den 5 juni … insikten hur jag jobbat som en galning sedan beskedet om Malignt melanom 2018. Insikten om att det inte är så jag vill leva … till vilken nytta kämpar jag?

”Eller är du överdrivet framåt, till och med gåpåaktig?”

Jodå, jag har kämpat som en galning. Känt att jag skulle göra allt som stod i min makt för att påverka andra att göra förändringar i sitt sätt att leva. Få fler att inse den annalkande klimatkatastrofen om vi inte förändrade utsläppen. Ja, jag har varit helt uppskruvad sedan jag fick klimatångest 2018.

”Just nu svallar känslorna och du kanske är på riktigt dåligt humör.”

Japp, blev så in i h-e förbannad. Har försökt så många gånger att få något intresse från Familjen Helsingborg. Bjuvs kommun har valt att inte vara med i Visit Skåne, men jag tror att Visit Skåne skulle varit bättre för dinosaurierna än Familjen Helsingborg. Potentialen är för stor för att kunna hanteras av Familjen Helsingborg. De tycks mest bry sig om just Helsingborg med omnejd – medan dinosaurierefynden skulle kunna bli stort internationellt i kombination med utställningarna som redan finns på Malmöhus, tåget till Billesholm, alla gruvmuseum, hembygdsgårdar etc. Det skulle kunna bli hur bra som helst. Men det tycks man inte fatta i Familjen Helsingborg.

”.. utfallet kan bli bättre om du kontrollerar dina känslor. Undvik att röra om i grytan, annars kanske det kokar över. Låt känslorna svalna. Försök vara en fredsstiftare för det innebär att du drar till dig ett mer fridfullt resultat.”

”Det är ingen idé att låtsas att du inte har starka känslor, eftersom det blockerar dina manifesteringskrafter. Du behöver arbeta med dina känslor genom att tänka på människorna som berörs eller genom att förlåta dig själv.”

Ok – jag förlåter min naivitet, att jag trodde jag kunde förändra, att jag trodde jag skulle få fler att förstå.

Istället – fokus på det som är glädjefyllt, det jag faktiskt kan påverka. Som det här med dinosaurierna Elvis, Kålle och Plattan. I sommar går det att boka föreställningen här.

Avgiftning

”Du behöver avgifta dig för att kunna återställa balansen i situationen. Du kanske har haft fixa idéer eller varit tvångsmässigt intresserad av något och hamnat i en negativ spiral. Oavsett vilket måste du ge upp taget och upprördhet, härsklystnad och envishet för att kunna släppa allt fritt. Det hjälper inte att sätta klackarna i marken och inte heller att vara elak. En andlig känslomässig eller fysisk avgiftning kan behövas.”

När jag fick beskedet om malignt melanom i maj 2018 la jag om hela min kost – tog bort vitt socker och gluten, mer grönsaker och annat nyttigt. Sedan har onyttigheterna smugit sig in på nytt. Den här resan blir en början till omställning, men den verkliga avgiftningen drar igång när jag kommer tillbaka den 21 maj. Då ska jag återigen ta bort socker och gluten – kanske för alltid. Min kusins fru lyckades kämpa ner cancern i 11 år med hjälp av tankekraft och omlagda kostvanor. Vi vet aldrig när cancercellerna smugit sig in i våra kroppar. Därför borde vi alltid äta för att förebygga cancer.

Sedan Rysslands invasion i Ukraina i början av 2022 har jag haft återkommande depressioner. Mycket har handlat om den hopplöshet jag känner inför klimatfrågan. Vad gör det för skillnad om vi kämpar med minskade fossila utsläpp när den galne i Kreml (nej, jag vill inte nämna hans namn längre – hans namn ska raderas ur historieböckerna liksom man raderade faraoners namn från pyramiderna) bombar oljedepåer, förstör värden för miljoner som behöver byggas upp …

”Din utmaning nu är att skapa känslomässig balans i dig själv. Det är inte alltid lätt, men det kommer att stärka din manifesteringsförmåga mycket mer än om du är överdrivet känslig och därför ur balans.”

Det är en ny tid.

Jag omger mig med nya vänner.

Likt svampmycel vävs näten och den 23 maj kl 15.30-16.10 träffas vi för första gången i Kvinnoväven.

*** Länk till Kvinnoväven ***

Kvinnoväven är ett nätverk där vi tillsammans diskuterar fram en agenda för Insamlingsstiftelsen Kvinnohistoriers styrelsemöte som äger rum efter nätverksmötet.

*** Länk till Insamlingsstiftelsen Kvinnohistoriers styrelsemöte ***

Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier söker samverkan för att i framtiden kunna söka projektmedel. I augusti görs en researchresa i samverkan med bl a Avalonia tour.

*** Läs mer och boka på Avalonia tour ***

Inom kort kommer det finnas möjlighet att köpa biljetter till följande event.

Lördagen den 17 augusti

Stadsvandring i Ystad kl 13-14

Jag kommer undersöka möjligheten att ha boksignering och frågestund kl 12-13 samt 14-15. Återkommer med mer info om detta.

Pris för stadsvandringen: 295 kr

Solnedgång över Ales stenar

Berättelser och kvällsmeditation med Österlenhäxan Shaeen Svanede.

Pris: 295 kr

Tid: kl 21-23

Söndagen den 18 augusti

Soluppgång över Ales stenar

Hälsa solen som på bronsåldern med prästinnan Shaeen Svanede

Pris: 295 kr

Tid: troligen kl 6.30 meddelas vid anmälan tillsammans med samlingsplats.

Lunch eller SPA-ritual i samarbete med företag

Denna aktivitet hoppas vi erbjuds via företag på Österlen där jag kan bidra med lunchberättelser och Shaeen Svanede med ceremonier. Nykläckt idé som vi får se hur den gror.

Berättarföreställning om häxprocesserna

Shaeen Svanede undersöker möjligheterna att genomföra detta i samarbete med företag på Österlen.

Måndagen den 19 augusti

Soluppgång på bronsåldershög

Sedan barnsben har jag varit nyfiken på bronsålderhögarna kring Hammenhög. Vi hoppas få tillåtelse av fastighetsägare att arrangera ett frukostmöte där var och en tar med egen frukost och Shaeen delar med sig av sina kunskaper.

Pris: 295 kr

Tid och plats meddelas vid anmälan.

Lunch i Järrestad eller Simrishamn

Hanna Isacks dömdes för signerier och fick avtjäna sitt straff i Järrestad. Detta hoppas jag få möjlighet att berätta mer om vid ett lunchmöte. Återkommer med mer information så snart vi hittat en samverkans partner.

Lämna ett svar