Olika sorters cykling

Det finns så många olika sätt att cykla på.

När vi bygger destinationen vill jag visa på bredden. Ett sätt skulle kunna vara att skapa publika event med olika inriktning.

Litteraturrundan

Ta dig runt på egen cykel (eller hyr). Gratisevenemang för alla som cyklar eller går. Parkeringsavgifter istället för deltagaravgifter för att skapa intäkter till de olika arrangörerna.

Detta är ett exempel på transportcykling. Du använder cykeln för att ta dig effektivt till ett mål. Vilken sorts cykel du har spelar inte någon roll.

Trädgårdsrundan

Arrangör: TravelShop. Enbart med hyrd elcykel för att alla ska cykla i samma takt tillsammans med cykelguide och följebil (jmf KladdoHojs event).

Denna är även lämplig för bokade grupper.

Upplevelsecykling: här är cyklingen en del av upplevelsen. Visserligen kan du även ta dig runt med bil eller buss, men då missar du en stor del av upplevelsen.

Landsväg

Här ska jag tala med Julia i Åstorps cykelklubb. Kanske skulle hon kunna arrangera en träningsrunda med landsvägscykel över åsen.

MTB

Albert och Altertina 2-dagars är förhoppningsvis något som kommit för att stanna.

X-cup är ett fantastiskt evenemang och jag hoppas att man kan satsa ännu mer på barnracet här (se ca 9.30 in i filmen).

Vintercupen är också för MTB

Team Albert MTB arrangerar Håltimmen varje torsdag kl 18-19, erbjuder cykling för ungdomar genom träningsgrupperna Trias, Jura och Krita. Albertinorna träffas regelbundet och cyklar samt tävlar.

Veterancyklar

Den 1 juni testar vi en aktivitet med historiska cyklar i fokus. Drömmen vore att samverka med Billesholms musikkår och Grufsextetten i framtiden.

Här kan du se evenemang som gjorts på andra platser i Sverige.

Tidsresor

Den 1 september bjuder vi Friluftsfrämjandets medlemmar på en guidad tur för att testa konceptet Upplevelsecykling i en större skala. Här spelar det inte någon roll vilken sorts cykel du har. Du cyklar i din egen takt mellan stoppen, har med dig din egen matsäck.

Den 14 september testar vi resan ”Skånska krig” som du kan boka här.

Även det här är ett exempel på Upplevelsecykling.

Transportcyklar

Lådcyklar – hur skapar vi ett event för dem? Alternativt om man skulle använda dem för att köra ”cykeltaxi” och hämta folk vid tåget?

Drömmer även om en Cykelmässa i Billesholms Folkets park

Till guidningen i Ingeborrarp kan du också använda cykeln som transportmedel.

Hyra cykel

Söderåsen MTB hyr ut cyklar med leverans och återlämning på hela Söderåsen. Genom samarbete med TravelShop kan de erbjuda alla sorters cyklar.

*** Läs mer och boka via Söderåsen MTB ***

*** Läs mer och boka turer via TravelShop ***

Cykla själv

2021 tog jag initiativet till sidan Upplev Billesholm där du hittar förslag på olika cykelturer. Sidan och dess kostnader under tre år finansierades av Sven Jönssons cykelaffär, Rask & Björck samt Ekeby Sparbank. Bjuvs kommun stöttade inte med en enda krona!

I Leaderprojektet kommer vi söka finansiering för att omarbeta sidan samt koppla ihop den med trycksaker och informationsskyltar. Helst hade jag önskat att detta material togs fram med inspiration av det det nederländska Knooppunt som du kan läsa om här.

Här kan du läsa mer om Leaderansökan jag jobbar med.

Lämna ett svar