Häxor och nyttoväxter

Känslan av att hitta hem …

Den 8 maj lurade jag med Anette Johansson på ett föredrag i Stenestad. Det blev början till ett spännande samarbete kring häxor och kulturväxter.

Den 26 juni testar vi konceptet för första gången i Ingeborrarp, Örkelljunga hembygdsförening. Eller vi … här är det jag som är gäst hos Anette och jag flikar in lite om min research kring häxprocesserna, medan fokus är på Anettes kunskap tidigare generationers användning av nyttoväxter.

Anette är utbildad molekylärbiolog men kallar sig molekylärekolog då hennes fokus är naturens kretslopp.

Det är mer spännande saker på gång. Men vi börjar med det här.

I väntan på att Anette har hunnit starta Swish till sitt företag Viva Natur Kultur bokar du biljetter via min webb-butik.

Du kan välja att endast boka biljett till eventet här.

Det finns även möjlighet att köpa ett bokpaket om häxprocesserna och då bjuder vi på biljetten. (Förbeställda böcker tar jag med till Ingeborrarp. Då sparar du portot jämfört med att beställa i webbshoppen. Så vill du köpa bok – passa på att beställ den i webbshoppen och välj att du hämtar den i Ingeborrarp eller i Billesholm.)

Häxor & Nässlor

Sedan urminnes tider har vi hämtat mat, medicin och byggnadsmaterial från växtriket.

Flera av våra nyttoväxter har varit kända i tusentals år och många av dem används i köket än idag.

Har våra väldoftande kryddörter verkligen någon hälsoeffekt eller är det endast påfund från sagor, skrock och sägner?

Välkomna till Ingeborrarp, Örkelljunga hembygdsförening, den 26 juni där naturpedagog Anette Johansson, Viva Natur Kultur, bjuder in till ett smakfullt event för alla sinnen.

Alkemin lade grunden för den moderna naturvetenskapen inklusive läkekonsten, men var tog magin och trollformlerna vägen?

Tillsammans med tidsreseguiden Annika Andebark, författare till romanen ”Oväsen i Älvdalen” berättar vi om gamla huskurer och ”häxkonster” blandat med vetenskapliga fakta.

Introduktionspris: 280 kr/person som betalas via Swish A Andebark AB 123-631 53 03

Lämna ett svar