Tack Stenestads Park

I Stenestad park blommade snöklockorna.

Morgonens tacksamhetstankar gick till Viktor på Stenestads Park. I lördags fick jag veta att han är mycket sjuk. Sedan dess har jag tänkt på hur mycket han inspirerat oss.

Varje gång vi besökt Stenestad Park har Viktor på sitt kunniga sätt berättat om valnötter, äpplen och andra fruktträd. Det var han som inspirerade oss till trädplanteringen. Nu är snart hela gräsmattan igenplanterad. Flera träd har han importerat till oss från andra länder. Hans kompetens och kontaktnät imponerade.

Tills vidare är Stenestads Park stängt för besökare. Tyvärr blev det aldrig av att jag gick någon av Viktors guidade rundor i parken. Det är lätt att skjuta upp saker för länge. Därför är jag extra tacksam att Karin erbjöd Naturskyddsföreningen att besöka parken den 19 maj – dock utan guidning. Däremot är det möjligt att ta med egen kaffekorg och njuta av de blommande magnoliorna i parken.

Pion är en av mina favoritblommor.

Resten av dagen kommer jag tillbringa i trädgården. Finns det någon bättre plats att vistas på när växterna spirar? Jo, det skulle vara i cykelsadeln.

Hovs hallar påsken 2018.

I morgon ska jag och hämta upp Dottern på stationen i Ängelholm för två dagars el-cykling på Bjäre. Enligt SMHI blir det sol och vi får massor av tid att prata sociala medier och vloggar. Förhoppningsvis får ni se resultatet här på bloggen i slutet av veckan.