Författare

När jag var barn drömde jag om att bli författare. Det var vid mitt skrivbord jag tillbringade största delen av min lediga tid. Där skrev jag spökhistorier, dikter, deckare och kärlekshistorier. Jag var rädd om mina berättelser, men när jag separerade 2008 glömde jag att ta dem med mig. Så troligen ligger de på en vind i Vallby. Jag hoppas att mina barn någon gång tar hand om dem.

solhatt

2002 fick jag för första gången diagnosen utmattningsdepression. Sedan dess har skrivböckerna varit mina följeslagare. De ligger nu i tidsordning i stora banankartonger. 2010 börjad jag blogga som ambassadör för kvinnors företagande. De inläggen finns här på bloggen om du söker “ambassadör”.

2014 låstes jag in på psykiatriska kliniken efter långt gångna självmordsplaner. Elchocker var inplanerade men min pojkvän besökte mig och frågade om jag verkligen skulle riskera min hjärna, jag som alltid drömt att bli författare. Så lovade han att ta  hand om mig resten av livet så att jag kunde skriva.

Författare Annika Andebark trolldomsprocesser häxprocesser Älvdalen
Foto: Håkan Olsén

Över en natt lämnade jag mitt gamla liv, advokatbyrån försattes i konkurs, jag lämnade min bostad och stod där med mer än en miljon i privata skulder och hundratusentals kronor i borgensåtaganden. Vart skulle jag bli av?

Psykiatriska kliniken var en fruktansvärd plats. På FB hittade jag en skrivretreat i Älvdalen som jag anmälde mig till. Där hittade jag notariens minnesanteckningar i maj 2014. Den 21 mars 2020 släpps boken “Oväsen i Älvdalen”. Den första av sju i bokserien “Eldarna”.

I det här inlägget hittar du länkar till skrivprocessen och hur jag hittade protokollet. 

Vill du komma i kontakt med mig för att boka boksignering eller föredrag hittar du ett kontaktformulär här.