Nyårslöfte – ambassadör (110)

Nyårslöfte Redigera inlägg

Igår blev det en sen kväll igen – kom plötsligt på att det var dags för julkort. Sedan några år har jag min julhälsning på nätet – så håll till godo. http://www.advokatbyran.nu/2010/12/julhalsning/

Att skriva om vad som hänt och vad jag planerar inför 2011 satte igång processer i mig. Under det gångna året har jag nog arbetat mer än någonsin – om man även räknar in arbetet med ombyggnationen, utbildningar, företagsutveckling och ledarskap. När jag reflekterade insåg jag att livet springer ifrån mig – även om jag älskar att jobba.

Så mitt nyårslöfte är – större fokus i nuet och mer tid för mig själv.

Mindre tid för de där oviktiga sakerna (i schemat från De sju goda vanorna… ni vet sakerna längst ner – de som inte är viktiga). Vad är det för något jag kan rationalisera bort?

1. E-posten – hur mycket av det som skickas via e-post är oviktigt? Hur mycket kan vänta? Här måste jag också hitta en strategi att än mer fokusera på befintliga ärenden och inte ta in fler nya ärenden än att jag hinner med de befintliga.

2. Snacket… kompisar som ringer, lite långa fikastunder, det där kringsnacket med de andra på kontoret.

3. Ombyggnationen har tagit mycket tid – men den ska förhoppningsvis vara klar efter årsskiftet.

4. Bättre rutiner – och att i större utsträckning våga delegera utan så utförliga instruktioner. Jag har en fantastisk personal som klarar betydligt mer än de tror. När jag haft alldeles för mycket att göra och det inte går att nå mig för svar ser jag att de löser saker. Här behöver jag ännu mer tillit – detta ska jag jobba med i jul.

Dessutom insåg jag att vissa delar av min kompetensutveckling kanske inte var maximalt utnyttjad tid. Därför skrev jag idag till Exportrådet och sa att jag tyvärr måste avböja den fortsatta utbildningen. (Å andra sidan har jag anmält företaget till ett EU-projekt som heter Tillväxtskolan. Det känns som om det är mer aktuellt för oss där vi är nu.)

Hoppas att du också tar dig tid att reflektera inför det nya året!

Kommentarer

 • avatar     Nina Wahlin
  Tack inspirerande och tankeväckande Annika! Varma jul och nyårshälsningar till dig !
  2010-12-17 kl 17:57          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Anonymous
  Det är nyttigt att gå genom sin tid och sitt liv och prioritera om! =) All lycka!
  2010-12-17 kl 20:43          Gilla       Sluta gilla
 • Carina, Ja, det behöver vi nog alla… det är lätt att lägga till med små ovanor… Tack för era uppmuntrande mail!