Höst

image

Fastän klockan är över sex är det fortfarande mörkt ute. Somnade alldeles för sent i går. Vi håller på att ta fram underlag för banken. Jag hade hoppats att den första utbetalningen av Landsbygdspengarna skulle vara klar. Men handläggningen är betydligt långsammare än jag hade väntat mig.

Ibland tänker jag på hur mycket enklare livet hade varit som anställd…. Eller hur det var utan anställda…. Det känns som att företagarens enorma risktagande och nödvändiga engagemang glöms bort i debatten.

Sedan 2008 har jag helt levt för mitt företagande och lagt större delen av min vakna tid på företagsrelaterade frågor.

Jag har bestämt mig för att 2012 skall se annorlunda ut. För det första har jag bestämt mig för att det ska finnas utrymme för en marknadsmässiga lön för mig också. Som det är nu drar jag hela tiden ner på mina förmåner till fördel för företaget eller dess anställda.

För det andra ska vi skapa en struktur som gör det möjligt för mig att lägga 20 procent av min tid på marknadsföring och varumärkesbyggande utan att jag ska behöva jobba över. Det är ett förändrat synsätt… Även det jag tycker är roligast skall räknas som arbetstid.

Tänker på min energiplan. Dags att ta hand om min energi. På med kängorna och ut på reflektionspromenaden.