Qlara besked

image

Måste bara citera nyhetsbrevet från nätverket Qlara; ”

Inspirationskväll
Vi hade den 29 september en Inspirationskväll. Vi hade dels en uppföljning på mentorprojektet Qlara Besked, dels samtal om företagande på Österlen. Till vår kväll hade vi även bjudit in politiker och tjänstemän inom kommunen. På plats var förutom Qlaror, mentorer och adepter som medverkat i Qlara Besked även Anders Johnsson, kommunalråd, Karl-Erik Olsson, oppositionsråd, Ingmarie Jacobsen, styrelseledamot FI och Lars Persson, näringslivsutvecklare i Simrishamns kommun.

 

Den här kvällen presenterade vi resultatet av vår workshop som vi hade den 31 augusti. Vi som deltog hade tagit fram vad vi vill att kommunen ska göra för att vi bättre och lättare ska kunna driva våra företag. Jag bifogar sammanställning så du kan ta del av resultatet. Det var en bra stämning på mötet och vi hade ett bra utbyte av funderingar och tankar. Dagen efter fick jag nedanstående kommentarer på mailen.

 

Anders Johnsson:

Fantastiskt trevligt, och en positiv stämning. Kloka och fullt genomförbara förslag. Bra jobbat! Nu bygger vi vidare på detta……

 

Karl-Erik Olsson:

Tack själv! Jag kan bara hålla med om att det var ett MYCKET bra möte. Högt i tak och många skratt. Det var som jag sa i går kväll att var man trött när man kom dit efter en intensiv vecka med mycket möte och långa kvällar så kändes det mycket lättare när man gick därifrån.

 

Lars Persson:

Tack själv!  Det här genomarbetade materialet åker med till Tingsryd om en vecka på Näringslivsrådets internat. Cecilia Granqvist Dahmén är med från Qlara.

Jo, det var en härlig stämning i torsdags!

Tänker tillbaka på mentorsprogrammet Qlara Besked – egentligen en helt fantastisk historia som jag ska skriva mer om vid tillfälle. Förhoppningsvis blir jag påmind om det när jag får en bättre bild från Österlenmagasinets journalist på mig och de övriga kvinnorna i projektets styrgrupp; Susanne Thorén, projektledare, och Lena Johnsson, nätverket Qlaras dåvarande ordförande.

Nu åter till högarna med allt från separationer, arvskiften och ärenden där jag är bodelningsförrättare till poliskontakter i ärenden där andra erkänt handlingar som min klient är misstänkt för…