Att möta klienter

Malmsten fatöljNär en bodelning skall göras är värderingen av egendomen viktig. Vanligtvis är fastigheten den tillgång som är svårast att värdera. Det finns ärenden där många värderingar gjorts och beloppen skiljer väldigt mycket.

Därför ringer jag runt för att få tag i de mäklare som parterna är överens om.

Det är inte lätt; telefonsvarare där man uppmanas lämna meddelande, växeltelefonister i Värmland som bevisligen inte har en aning om huruvida den jag söker över huvudtaget arbetar inom företaget, tjänstemän som bryter på annat språk och samtidigt ger ett osäkert intryck och inte alls kan svara på någonting. (OBS – jag har inte något emot utländsk brytning – men i kombination med okunnighet är jag tyvärr fördomsfull och känner att det företag jag söker utnyttjar billig arbetskraft utan ansvarstagande).

Jag är medveten om att det är svårt att bygga en organisation – det har vi verkligen märkt av under 2011. Just nu lyckas vi inte avbryta ett fax som inte kommer fram och jag håller på att bli tokig av tutandet. Det är fredag och Josefin är inte på kontoret… Då är det lätt att förstå vikten av duktig administrativ personal. Vi har också kommit på att det måste finnas fusklappar vid faxen där det framgår exakt hur man ska göra för att avbryta ett fax.

Maria har bara varit här en vecka – och så klart har hon inte hunnit lära sig allt än.

I morse talade vi om kundbemötande. Jag har en vision för byrån – ett starkt varumärke. Redan från början har Feng shui varit grundläggande. En miljö som är bra för människan – som främjar kreativitet. Ordning och reda in i minsta detalj (nej, vi är inte där riktigt än… men väldigt, väldigt snart…)

Ett vänligt bemötande – tillgänglighet för klienten utan att minska juristernas arbetsro. En svår balansgång! Genom duktig och erfaren bra administrativ personal som verkligen bemödar sig om att hjälpa den som söker oss. Sekreterare som kan vidarebefordra de viktiga frågorna och boka tider för nya ärenden.

Jag vill att klienten skall uppleva sig sedd i mötet med oss, att de ska känna sig omhändertagna, vänligt bemötta.

Någon kan tycka att det här är fokus på fel saker. Därför har jag lagt jurister och administrativ personal i två olika organisationer. Vi vill ha de absolut bästa juristerna. Genom att ge dem arbetsro får de förutsättningar att prestera på topp – leverera de bästa lösningarna. Servicebolaget blir som ett hotell med jurister och klienter som gäster.

För ett år sedan var min målbild hur vi åt julmiddagen i det nya köket. Sakta bygger jag min nya målbild. Om ett år vill jag ha byggt hela organisationen där alla har genomgått våra nya utbildningar. Tänk om vi kunde ha åtminstone sex kontor under vårt varumärke där klienten upplevde hjälpsamhet och vänlighet bara genom att stiga in genom dörren – i första telefonkontakten – i kontakten med våra jurister.

Det är en vacker bild – mina målbilder har fungerat förr!