Hammenhög – den coolaste byn enligt Ystads allehanda

Måste bara citera Ystads allehanda;

Coolaste byn – igen

Den är inte direkt vacker. Den ligger inte längs den attraktiva kustremsan. Ändå håller den lilla byn Hammenhög titeln som Österlens coolaste kulturby i år igen. Garaget, som bjudit på ett helt gäng fina konserter under året, drar ett stort strå till den stacken.

Fundera på det här en stund. I Ystad har vi ingen rockklubb, har inte haft någon sedan Chorus dagar. De flesta jag pratat med menar att stan inte är stor nog för något rockhak. I Hammenhög, med typ 900 invånare, analyserar man inte så jäkla mycket. Där går man på känsla, förvandlar ett gammalt bilgarage till rockklubb och bjuder in artister som Stefan Sundström, Kajsa Grytt, Thorsten Flinck och Kebnekajse. Och både artister och publik kommer. Stor respekt till Camilla Backman och Dag Nemeth, paret bakom Garageprojektet.