Målbilder

20120113-230630.jpg
För att nå de där riktigt utmanande målen behöver jag tydliga målbilder.

I flera år hade jag en ritning av kontorsfastigheten vid min arbetsplats. På huset stod det ”Advokatbyrån” med stora bokstäver. Jag sökte bygglov för skylten långt innan jag var advokat.

Under hela ombyggnaden hade jag målbilden att vi skulle ha julfest i det färdiga köket.

Nästa projekt är servicebolaget. Men hur skapar man en målbild där? Det är ju svårt att skapa en bild?

Ikväll plockade jag fram akvarell färgerna. Förstrött målade jag – men den flödande kreativiteten infann sig inte. Egentligen hade jag plockat ihop färgerna då jag fick för mig att måla organisationsstrukturen. Och plötsligt var jag i flow. Tiden försvann när jag skrev ner usp:ar och framgångsfaktorer, tidsplaner och nyckelord. Utan att jag visste ordet av var pappret – ett jättestort- fyllt av text. Nu sitter det på insidan av garderobsdörren där det varje dag ska påminna mig om att ständigt ta små, små steg mot målet.

Smarta mål ska vara tidssatta. En viktig avstämningspunkt är utlandsdagarna i slutet av mars.

Målbilden är tydlig! Nu är vi på väg!