Irriterande regler för företag – vad ett blogginlägg kan leda till…

Det är en märklig värld vi lever i. Vid några tillfällen har jag avreagerat mig på bloggen. Ett av dessa inlägg lästes av någon på tillväxtverket. Strax innan jul blev jag tillfrågad om jag ville komma till Örebro och hålla föredrag om mina erfarenheter av myndighetskontakter.

I Örebro träffade jag Caroline Dunne som arbetar för Länsstyrelsen i Kronoberg. I helgen mailade hon mig och frågade om jag ville gästblogga på deras nya sida – www.forenklapariktigt.se. Så nu finns min bild och text där.

I statistiken på bloggen kan jag se att mitt inlägg om skatteverket visats fler gånger i februari än i januari när jag skrev det. Sociala medier är svårt att förstå. Det är som om texterna lever sina egna liv och som om allt kan hända.

Kanske bäst att samla upp det jag skrivit om regelförenklingar;

1. Sammanfattning av föredraget i Örebro

2. Uppdraget att hålla föredrag

3. Angående bygglov

4. Kontakten med skattemyndigheten

5. Gästbloggare på www.forenklapariktigt.se

Jag ser att jag inte hållit mitt löfte att skriva om alla de myndigheter jag varit i kontakt med (se länk punkten 2). Tiden räcker helt enkelt inte. Dessutom blir jag bara så irriterad när jag rör i det gamla. Nej, nu vill jag ha positiva tankar och fokuserar på nuet och på framtiden! De här erfarenheterna har redan stulit alldeles för mycket tid i mitt liv!

I framtiden skall jag gå in och skriva av mig direkt där det förhoppningsvis gör nytta – på www.enklareregler.se!