Morgontankar

20120207-055254.jpg
Idag väntar en hel dag på kontoret. Det känns som om det är väldigt länge sedan. De senaste veckorna har tempot varit högt och mycket tid har tillbringats på vägarna. Jag kan inte låta bli att tycka att det är vansinnigt hur häktade personer transporteras omkring. Vad kostar det samhället?

Om den tilltalade är häktad följer två vakter med till rättegången. Det tar en timme att köra mellan Ystad och Trelleborg. Över huvud taget känns det som om kostnaderna inte är analyserade när det gäller kriminalvården.

Egentligen skulle jag vilja skriva mer inlägg om juridik. Men det kräver så mycket mer tankar för att inte riskera bryta mot advokatsekretessen. De ärenden jag skriver om har alltid klienten gett sitt godkännande till. Jag vill inte riskera att ligga i gränszonen.

Ibland hittar jag på historier där jag väver in erfarenheter från flera upplevda fall. Här skulle nog många känna igen sig – men eftersom det är en situation som upprepar sig handlar det då inte om ett enskilt fall

Att blogga om juridik på ett enkelt jordnära sätt är inte lätt. Därför handlar många blogginlägg om annat. Bloggen har blivit min ventil för mitt behov av att uttrycka mig. Rätt eller fel?