Presentationer

Vissa saker är svårare än andra – som att presentera sig själv tex

För en tid sedan fick jag info om projektet Sverige 3.0. Ett jättespännande projekt vars idé jag verkligen delar. Det behövs fler företagare i Sverige. Samtidigt har jag genom mitt eget företagande sett mycket av dess baksidor. Sedan jag startade mitt eget företag har min beundran för andra företagare vuxit. Det är banne mig inte lätt att vara företagare i Sverige!

Jag tillhör inte dem som bara sitter ner och klagar. Nej, först försöker jag genom mental träning stänga av, tänka positivt. (I min omgivning kan detta tolkas som om jag stoppar huvudet i sanden). Under tiden går jag och grunnar, Men när jag väl har tänkt färdigt så brukar det hända massor.

Det är väl det som har hänt kring frågor om företagande. I mer än ett års tid förträngde jag hur jobbigt det var att driva företag… stängde av för att över huvudtaget överleva. Men att hålla föredraget på Småföretagsdagarna i Örebro var som att öppna en kran!

Att driva företag är helt fantastiskt – men också det värsta helvete du kan tänka dig. Ansvaret för medarbetarnas vardag och välbefinnande känns ibland tyngre än du orkar stå ut med. Kraven från myndigheterna – och framförallt skatteverket – är större än som är mänskligt att uppfylla. Och ändå – jag skulle aldrig kunna gå tillbaka till en anställning igen! Jag älskar den friheten i företagandet som helt klart finns där. Och framförallt – att se människor växa och utvecklas ger mig större tillfredsställelse än något annat.

Som barn älskade jag att bygga lego. Att bygga företag är lite som att bygga lego. Bit för bit för att bygga den där bilden som finns i ens huvud.

Stön – återigen slingrar jag mig från uppgiften…

Varför vill jag bli en ambassadör för Sverige 3.0?

1. Sedan jag blev ambassadör för främja kvinnors företagande har jag förstått vikten av att inspirera fler kvinnor att våga bli företagare. Genom att synas – sopa Jante från axeln – att våga berätta det som vi faktiskt gör bra. Förebilder är att vara bilden före. Kan jag inspirera en enda kvinna till att starta ett framgångsrikt företag har jag gjort något väldigt bra både för henne och Sverige.

2. För att fler skall kunna utveckla sina företag behövs det åtgärder som förbättrar företagsklimatet. Under mina år som företagare har jag sett massor av brister i myndighetskontakter och krav. Jag vill inte bara vara en förebild – jag vill också bidra till förbättringar i företagsklimatet. Ensam är inte stark – tillsammans är det lättare att göra vår röst hörd.

I dag gästbloggare jag på http://forenklapariktigt.se/ – ännu en pusselbit för att bidra till ett bättre företagsklimat i Sverige.

Ok – kort varför jag vill vara ambassadör för Sverige 3.0;

Att vara företagare är många obetalda timmar, jobbiga myndighetskontakter, oro, ansvar…. och bara helt underbart! Jag vill inte bara klaga utan bidra till ett bättre företagsklimat i Sverige!

Hm… skulle det kunna vara en bra presentation?