Förundersökningar en söndag

20120212-080104.jpg
Det bästa jag vet är när båda barnen är hemma utan att vi bråkar. Igår var en sådan kväll. Att åka till Båstad för femton minuters filmning kan tyckas helt tokigt. Men det gav mig och dottern en oväntat bra dag. I bilen fanns bara vi. Bilkörningen gör att mina tankar inte kan flyga utan är i våra samtal. Nio timmars obrutet samtal!

Lugnet med barnen fick mig att lämna återbud till vänner jag skulle träffa.

Idag blir det arbete. I torsdags kom en förundersökning på 137 sidor. Polisen vill att jag snarast går igenom med min klient och återkommer. I veckan lär det inte finnas tid över. Behöver även ringa en klient där stämningsansökan kom i fredags.

Gillar förundersökningar – sitter man inte vid skrivbordet och läser är det nästan som att läsa deckare. Försöker hitta kreativa platser och ostörd tid. Då minns jag detaljerna bättre.

Det är nog det jag gillar mest med advokatyrket – att kreativitet kan ge bra och oväntade resultat:)