Klimatsmart sätt att njuta

20120513-084405.jpg
Trampar på längs den slingrande skogsvägen. Naturen är verkligen som vackrast just nu. Fåglarna sjunger – men jag har svårt att utskilja deras namn. Bofink? Men någon näktergal hör jag inte… det är jag säker på.

20120513-084615.jpg
Vid Nybroåns mynning slår jag mig ner som så många gånger förr. Det är något speciellt där vatten möts.

Aldrig smakar frukosten så gott som ute. Nya favoriten – rullmacka med blad av färsk vitkål, ost och skinka.

Lugnet vid havet – att göra ingenting – är mitt sätt att ladda batterierna för att prestera på topp i veckorna. Sund kost och bra fysik är andra viktiga förutsättningar. I går blev det en timmes simning i väntan på att tån ska läka. Förbannar fortfarande min oförsiktighet. Det lärde verkligen mig en läxa.

Planeringen för dagen var att köra sonen till Lund – men det blev inställt. Istället ska jag bara njuta. Låta tiden kännas oändlig och bara göra det som känns rätt i nuet.

Hemma kokar ärtsoppan och pannkakssmeten väntar i kylen. Konstig söndagsmiddag? Vädret igår kändes som höst – och det fanns mycket mjölk i kylen. Hatar att slänga mat och river alla ostkanter. En nedärvd vana från fattigdomssverige – men idag kan vi kalla det klimatsmart. Visst låter det bättre!