Att tillåta sig vara trött

20120521-054737.jpg
Det har varit en lugn helg då jag tillåtit mig att ge efter för tröttheten. Det blev ingen träning i går.

I söndagens sommarvärme gick jag igenom de tre senaste månadernas anteckningar. Ständigt skriver jag och när ”företagsblocket” är fullt tar jag med de oavslutade projekten till nästa block. För mig ger det energi att sätta igång nya projekt – men att avsluta tar energi. Dagligen påminner jag mig om att avsluta allt vi har igång innan något nytt påbörjas. Fokus på klientärende och nuet. Minska min arbetstid.

Samtidigt reflekterar jag över vardagen. Hushållar jag rätt med min tid?

Facebook är en tidstjuv – men det ger många kloka ord. Delar med mig av ett referat av Rachel som jag hittade på Elsa Larssons sida: Rachels fyra moraliska dygder är mod, generositet, ärlighet och lojalitet.

Elsa är född 1929 och addade mig på Facebook för att höra om jag kunde hålla ett föredrag på diskutanterna. Nu har vi kontakt lite då och då.

Må hända att Facebook slukar tid – men det ger de där sociala vardagskontakterna – om än på ett annat sätt än förr Fortsätter att lägga tid på Facebook ännu en tid.