Att koppla av

Åh, vad jag har svårt för att lämna kontoret! Människorna där är helt underbara – och jag älskar att vara där och plocka med småsaker. Bara finnas, stötta.

Samtidigt blir jag vansinnigt irriterad om jag blir störd när jag meddelat att jag ska vara ledig. När jag gick ”Våga växa” tränade vi mental avslappning. Det har jag haft stor nytta av. Om jag bara får sätta mig ner kan jag stänga av allt och koppla av. På mitt kontor har jag en stor skön fatölj. Ibland sätter jag mig i den, stänger av och på några sekunder är jag avslappnad. Visst, det går snabbt för mig att varva ner – men lika snabbt varvar jag upp av ett litet telefonsamtal. Jag minns en gång för flera år sedan. Vi var på semester i Stockholm och jag var så där härligt avkopplad. Då ringde en kollega från en tidigare arbetsplats och hade en fråga i ett gammalt ärende. Vips hade stressnivån återvänt. Hade jag gjort rätt?

 

För mig är det viktigt med avstängd tid. Det är som att bli väckt när man sover – sömnen blir inte detsamma.

 I morgon står telefonen på ljudlöst. Jag ska varken läsa sms eller mail.

 

Det är en märklig tid vi lever i. Med all teknik förutsätts det på något vis att vi alltid skall vara tillgängliga. Respekten för den egna och andras tid blir allt viktigare!