Andrum

20120710-162024.jpg

Sitter på polisstationen och väntar. Klockan är kvart över fyra. Sedan klockan fyra har poliserna kommit ut regelbundet och ursäktat förseningen. Just nu tar de fingeravtryck på min klient.

De behöver inte alls ursäkta sig. I kostnadsräkningen tar jag upp tidsspillan à 1015 kr per timme när jag väntat. Just idag är det faktiskt riktigt skönt med väntetid.

Dagen har rullat på i ett högt tempo även om jag igår ställde in eftermiddagens klientmöte.

Dagens roligast överraskning var besök av en jurist från Göteborg (ska komplettera med namn och länk när jag är tillbaka på kontoret). Hon följde min blogg och delade min vision om framtidens advokatbyrå. Henne skulle jag verkligen vilja arbeta med i framtiden.

Anna kom med en svår fråga och vi konstaterade att juristen i Göteborg kanske visste. Anna ringde och fick bra svar. Det blir en spännande höst!

Ett annat möte var med Hans Landin. Har hjälper personer på Österlen att hitta arbete. Som ni vet söker jag en administrativ chef. Han kunde presentera två riktigt intressanta namn. Förhoppningsvis lyckas han boka ett första möte redan i nästa vecka.

Emily hade sin första dag på kontoret. Till hösten börjar hon tredje terminen på juristlinjen. Vi har mer att göra än vi hinner med. Ida (som blev färdig jurist i juni) har redan flera stora ärenden och har svårt att hinna svara i telefonen som det var tänkt. Med Emily får vi mer resurser. Dessutom får vi en möjlighet att utveckla praktikprogrammet för studenter.

Målsättningarna är högt ställda. Vi vill bli en av de mest eftertraktade arbetsplatserna för juriststudenter.

Det är nästan lite läskigt när jag ser företagets utveckling. I sommar är mitt fokus att bygga strukturer och att delegera. I höst har jag redan fem viktiga föredrag inbokade. Om jag ser tillbaka till företagets utveckling på andra områden inser jag att jag måste organisera företaget på ett sådant sätt att kvaliteten säkras även om jag är borta från kontoret två dagar i veckan.

20120710-163706.jpg