Att förverkliga drömmar

20120714-233633.jpg
Idag är det galleri och bostad i Hammenhögs tingshus. Ända sedan jag besökte tingshuset första gången har jag drömt om att återuppliva dess glansdagar.

20120714-233918.jpg
Fortfarande händer det att jag är nervös inför förhandlingar. Då går jag ner i min minneskällare och plockar fram en burk märkt ”Maj 2007”. Där finns minnet av mötet där hela Österlen var i upprorsstämning över planerna på att bryta alunskiffer på Österlen.

20120714-234133.jpg
Jag älskar den tingssalen – och jag har aldrig varit så bra som då och där.

Drömmen är att skapa ett juridikmuseum i tingshusets källare. I den vackra tingssalen vill jag ordna föreläsningar. De andra rummen skulle kunna hyras ut som galleri.

Men hur förverkligar man en sådan dröm? Pengarna för att utbilda kvinnliga jurister i att starta eget blev ett startskott.

Idag hade vi den första utbildningen. Inbjudan skickades ut på tok för sent. Vi var inte många – men precis lagom för att jag skulle kunna testa min ide.

Och det blev en helt underbar dag! Sparar känslan på burk.

Tyvärr hängde regnet i luften – så vi åt medelhavsbuffen inne på kontoret istället för i medelhavsträdgården.

Diskussionerna om framtidens advokatbyrå blev mycket bättre än vad jag förväntat mig (även om jag inte kunde prata generationer som jag ville. Det kommer nog några bloggar om detta så småningom.).

Tack för all feed back om sociala medier!!! Nu kan jag förbereda föredraget till Tällberg!

Och jag bara älskar miljön på Gästis! Att äta råka var bättre än väntat. Ja, allt blev mycket bättre än jag drömt om!

Känner mig så där härligt nöjd! Nu ser jag med spänning fram emot att ta del av bilderna. Jag hoppas verkligen att de förmedlar den goa känsla vi hade idag!

Om du som läser var med – stort tack – varenda en var så rätt och betydde så mycket för stämningen!

Det blir fler skånska gille på Gästis. Dock är det osäkert om det blir i juli. Kanske är det bättre med maj eller september.

Men fler gille blir det garanterat! Bara älskar den här mixen av jurister från olika delar av världen och med olika bakgrund!

Faktiskt längtar jag redan till nästa gång!