Att driva advokatbyrå

Innan klockan sju var jag i bassängen. 2 750 meter på en timme och tio minuter. Räkna längder är jag för lag för. Ebon låg redan i och simmade och jag frågade hur mycket hon simmat när jag klev i och när hon var klar. Enkelt!

När jag simmar är mina tankar i något projekt. Just nu handlar det om hur man bygger företagets struktur och organisation. Perolof Skoog kommer på tisdag. Ja, jag vet – jag skulle ha semester. Men det här med att vara företagsledare finns det liksom inte riktigt tid med i vardagen. Därför använder jag mina lediga dagar till att boka in möten som utvecklar mig.

Idag ska jag äta lunch med Sven Johnasson, Nyföretagarcentrum i Simrishamn. I höst är jag antagen till Almis projekt styrelsekraft. Länge har jag fått rådet att tillsätta en extern styrelse. Visserligen har jag suttit i styrelsen för ideella föreningar och även för Vigs ängar. Ändå känns det inte som om jag har tillräcklig kunskap för att kunna tillsätta en styrelse. Bästa sättet att få kunskap är att gå någon utbildning. I styrelsekraft ska vi ha en mentor. Jag har fått ett förslag men innan jag tar ett möte med den föreslagna mentorn vill jag prata med Sven som jag har mycket stort förtroende för.

I går började jag läsa Dan Perssons bok; ”Att driva advokatbyrå eller att driva advokater”. Den är kurslitteratur på några av höstens utbildningsprogram.

Det känns som om jag denna sommar bygger viktiga strukturer för företaget. Det är viktigt att dessa tankar får tid att landa. Den 11/8 åker jag tåg till Stockholm. Fram till dess blir det intensiva dagar med möten och inhämtande av information. Den process vi är i just nu känns så spännande!