En mångkulturell arbetsplats

20121219-062904.jpg
Vi har våra veckomöten på tisdagar. I en tid av förändring har det varit extra viktigt att alla varit delaktiga i allt som händer.

Aldrig är det så dynamisk stämning runt lunchbordet som just på tisdagar. I Hammenhög finns bara ett lunchställe. Därför har alla mat med sig och äter tillsammans. Waleed och Bussarin har verkligen kompletterat oss vanliga Svenssons.

Waleed bjöd på morotskaka som hans fru bakat enligt recept från Irak för att fira att han blivit svensk medborgare i fredags. Vi har en sluten grupp på FB och det var så härligt att läsa alla gratulationer som strömmade in till Waleed i helgen.

Bussarin hade med sig en het kycklingsoppa enligt thailändskt recept. Det är lätt att diskussionerna handlar om kulturskillnader.

Det är 3,5 månader sedan Bussarin och Waleed började. Att ha kollegor som inte kan svenska är en utmaning och kräver större hjälpsamhet, tålamod och kreativitet av kollegorna. Samtidigt tillför de så otroligt mycket.

Arbetsåret närmar sig sitt slut med stormsteg. När jag ser tillbaka är det mitt jobbigaste år någonsin. T o m värre än när vi bedrev verksamhet på en byggarbetsplats. (Bilderna finns på min FB sida – vid tillfälle ska jag försöka dela dem här.)

Jag gillar utmaningar – men att bygga ”den goda arbetsplatsen” har varit långt mycket svårare än jag trodde. Året är fullt av erfarenheter som utvecklat mig som ledare. Vissa saker kan du bara lära dig genom dina egna misstag.

Min semester är välbehövlig och kontoret går bara på halvfart fram till den 21 januari.

Själv ska jag ladda batterierna och växla om. Under våren kommer jag endast åta mig testamente och Boutredningar. Servicebolaget behöver mig under uppbyggnaden. Dessutom ska jag äntligen få lite mer utrymme till bloggen igen. Under hösten har det varit klent med juridikinlägg. Att göra det svåra enklare är vad jag brinner för!

20121219-070806.jpg

20121219-070835.jpg

2 svar på ”En mångkulturell arbetsplats”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Ha en riktigt skön jul och se till att bara vara ibland.

    1. Tack detsamma! Nyårslöftet är mer ”bara-vara-tid”

Kommentarer är stängda.