Trött

I min planering skulle jag gå på semester i tisdags. Medan de flesta ägnar sig åt decembermys sliter jag hårdare än någonsin. Som de flesta har jag uppesittarkvällar innan jul – men mina har bestått av arbete.

I år är julklappsinköpen få och duktiga dottern har hjälpt mig med de flesta. Det märks att tonåringarna är just tonåringar när de ber mig att inte vara hemma så mycket. Istället knegar jag på.

I våra rekryteringar har vi nu fokus på personer som vill arbeta med oss länge. Har beslutsfattarna insett hur mycket föräldraledigheter och sjukskrivningar kostar företagen?

Först nu har jag insett hur viktigt det är att anställa personer med låg sjukfrånvaro och som stannar för evigt på arbetsplatsen. Jag har insett hur mycket låg personalomsättning betyder för lönsamheten. Att byta ut personal kostar. Att skapa världens bästa arbetsplats är alltså bra för lönsamheten.

Fredag – lördag också – sedan väntar ledighet fram till den 21 januari. Så länge har jag inte varit ledig sedan jag startade företager 2004.