Levande föda

20130130-083022.jpg
I boken ”Munken som sålde sin Ferrari” rekommenderas levande föda – dvs mer frukt och grönt som inte tillagats.

Via Facebook följer jag Sanna Ehdin/Anandala som beskriver effekterna av bättre mat.

Min far hade suggor. I måltiderna stod köttet i centrum. Att planera måltider tillsammans med vegetarianer har förändrat mitt perspektiv. En stor inspiratör är Fredrika Gullfot.

Under semestern hade vi all inclusive. Det är lätt att frestas av alla rätter, men istället tog jag tillfället i akt att testa att bara leva på frukt och grönt några dagar. Tillgången på mat var obegränsad så om jag blev hungrig skulle det vara enkelt att fylla på med en hamburgare eller pizzaslice.

De gröna dagarna fick mig att må så bra!!!

Tillbaka i vardagen diskuterar vi mycket mat kring lunchbordet. Li är vegetarian och har miljösmarta recept för en hel kokbok. Ännu har jag inte karaktär nog att helt avstå från kött – men jag har minskat intaget väsentligt och övergår allt mer till frukt och grönt.

Med spänning ser jag fram emot att läsa Sanna Ehdins bok som jag hade möjlighet att välja i julgåva från Tillväxtverket.