Att byta negativa tankar till positiva

20130206-051310.jpg
Vaknar på tok för tidigt. På appen sleep cycle kan jag se att den ytliga sömnen varat ett tag. (Appen kan varmt rekommenderas – den känner av sömnen genom rörelser och gör att larmet inte ringer när man är i djup sömn.)

Tankar och handlingsalternativ irrar runt i mitt huvud. Sömnen är viktig.

Tankarna får mig att ligga kvar i sängen lite längre och det krävs en kraftansträngning varje morgon för att ersätta dem med positiva tankar – men det går.

Det behövs inte mer än ett mess eller mail för att de ska hoppa fram ur sina mörka skrymslen igen. Åter behöver jag lägga fokus på att fördriva dem med positiva tankar.

Det sliter – och ger mig större insikter om varför jag en gång blev sjukskriven för utmattningsdepression.

I allt som först verkar negativt brukar jag leta det positiva tills jag hittar det. Och faktiskt – det finns alltid något positivt. När jag väl hittat det är det ofta motgångarna som leder till de största framgångarna. I allt som händer finns något viktigt att lära som kan leda till förändring.

20130206-052438.jpg
Alla har vi våra egna sanningar. När känslorna är upprörda är det viktigt att påminna sig om att min sanning inte är den samma som andras sanning.