Att hitta styrkan i nuet

20130223-064549.jpg
De senaste åren inspireras jag via Facebook av flera personer. Att vara entreprenör har varit otroligt tufft. Oron för ekonomin, problem med personal, fel vägval har gjort att företagets utveckling försenats mer än ett år.

Trots att jag ofta jobbat de flesta av dygnets timmar mer än fem dagar i veckan, knappast unnat mig ens två veckors semester per år har tiden inte räckt både till klientuppdrag, handledning/ledarskap, utveckling och marknadsföring i den utsträckning som företagen skulle ha behövt.

Många gånger har jag funderat på om det finns någon väg att backa. Men varje gång har jag konstaterat att jag skulle ångra mig om jag inte vågade fullfölja min vision.

20130223-065252.jpg
Alla motgångar har jag letat lärdomar i. Vad behöver jag mer lära? Vad ska jag tänka på för att undvika att det händer igen?

20130223-065430.jpg
Mina morgonpromenader har varit nödvändiga. Där har jag rensat mina tankar. Fokuserat på mina målbilder och fyllt mig med känslan av hur jag ska känna när jag nått mitt mål. Målbilderna har fått växa fram och de har blivit levande med ljud, smaker, dofter och känslor.

20130223-065715.jpg
Oftast ligger målbilden mindre än ett halvår fram i tiden. På vägen brukar jag lägga in några små delmål.

Jag kämpar hårt i vardagen. Det känns ofta som en löparrunda. I uppförsbackarna fokuserar jag på hur det känns på väg ner. För att snabbt få komma i den känslan ökar jag. Då blir jag så trött att jag tror jag ska falla samman – men eftersom backkrönet är så nära orkar jag alltid lite till. Och sedan kommer den där sköna nedförsbacken där jag fullständigt flyger fram.

Likheterna med att vara entreprenör är många.

20130223-070207.jpg
Facebook och alla de inspirerande texterna och bilderna har blivit en viktig energikälla. Ofta sparar jag ner en text som får följa mig en tid tills orden blivit mina egna.

20130223-070358.jpg
Vilka målbilder har jag nu?
Nästa helg är som ett litet andrum. Jag ska inte jobba alls! Tillsammans med min älskade ska jag bara ta det lugnt, ta långa promenader, äta supernyttig mat, sova länge.

Fram till den 15 mars har jag fullständigt fokus på organisationen. Igår började jag med utvecklingssamtalen. Den 15 ska alla våra nya rutiner vara på plats och mina medansvariga ska ha kommit in i sina nya arbetsuppgifter.
Då har jag satt streck för fredagen i kalendern. Förhoppningsvis kommer Han och jag hitta på något kul.

20130223-070942.jpg
Sedan har jag den där stora målbilden. Den 5 juli startar ledarskapsprogrammet. Samtidigt håller vi utbildning för mentorerna. På kvällen blir det stor fest på Gästis.

Vi smög igång första utbildningen förra sommaren och det blev riktigt lyckat. Christer från Malta har redan anmält sig till årets utbildning. I helgen ska jag få ut inbjudan!

Då ska jag ha hela servicebolaget på plats så att vi kan börja ansluta advokater.

Men det är mycket jobb på vägen dit. En ny förkylning är inte vad jag behöver.

Fokus och järnvilja. Esberitox, massor av citrus och honungsvatten.

I mitt huvud hör jag stolen skrapa mot Gästis träplankor. Jag tittar mig runt i den fullsatta lokalen med de gamla lädertapeterna. ”Jag är så glad att så många är här! Särskilt tacksam är jag över att advokat Lars-Erik Ström haft möjlighet att närvara. Minns du när du blev min mentor 2008. För fem år sedan byggde vi visionen. Då var det något nytt och okänt. Vi letade motsvarigheter – först inom andra branscher i Sverige, sedan i världen utan att hitta något liknande. Jag har fortsatt att leta. Att bygga något utan ritning, utan förebild har varit svårt. Men nu är det på riktigt. Stort tack för att du hela tiden funnits med och trott på mig.”

20130223-072743.jpg

Ett svar på ”Att hitta styrkan i nuet”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Jag önskar och tror att Du når Ditt mål. Utan hinder på vägen lär man sig ingenting.

Kommentarer är stängda.