Att unna sig något

20130308-181435.jpg
Efter en lång arbetsdag sätter ofta godissuget in. Gröna grodor, rollo kola, Lindts choklad (särskilt de tjocka med fyllning), svarta fiskar och röda hjärtan av märket Aroma. Ibland kan jag bara vräka i mig godis. För mig är det lättare att avstå helt än att äta lite.

Helgens upptäckt att kakao utrört i honung smakar som seg chokladkola har verkligen förändrat min tillvaro. Min älskade påstår att honung är så nyttigt för immunförsvaret att man bör äta minst en sked om dagen. Kakao anses ju allmänt vara nyttigt. Duktiga dottern ifrågasätter om det är nyttigt att äta söt honung. Men jag väljer att lyssna på det som passar mig.

En stor del av dagen har jag ägnat åt en kandidat för tjänsten som administrativ chef. Kommer vi överens om anställningsvillkoren är mer än två års letande äntligen över! De här åren har jag lärt mig oerhört mycket om vikten av att rekrytera rätt. Jag har anlitat olika rekryterare och kan konstatera att valet av rekryterare är helt avgörande. Idag anställer jag inte någon utan att Åsa Wikström gjort intervju och kollat referenser.

Högarna väntar på skrivbordet. I förmiddags var jag effektiv. Telefonsamtalen i det nya dödsboet hann ringas och jag fick klart brevet så att Mia kunde scanna in alla handlingar och maila till dödsbodelägarna. Just nu övergår vi till att använda allt mer mail i korrespondensen med dödsbodelägare.

Blandningen kakao och honung tunnas ut med varm mjölk. Blandningen gör gott för halsen. En stor kanna te som sällskap gör det riktigt mysigt att läsa förundersökningar i favoritfatöljen. I morgon blir det fortsatt arbete större delen av dagen.