Kursändring

20130407-075120.jpg
Det har varit tuffa år! Men när jag tittar tillbaka är jag stolt över det vi skapat. När jag deltog i QlaraBesked satte jag en tidsplan för min vision. Den 8 juli 2013 skulle jag vara klar. Planen tycktes då omöjlig. Snart är vi framme vid målet. Det häftiga är att jag klarat det väsentliga plus en massa extra som jag inte kunde förutse.

Jag har ställts inför utmaningar som jag inte i min vildaste fantasi kunde föreställa mig. Det fanns inga andra möjligheter än att ta itu med dem.

När jag tittar i backspegeln ser jag att det är dessa motgångar som utvecklat mig mest.

20130407-075551.jpg
Igår kunde jag också se att dessa svårigheter blivit mina framgångsfaktorer. När jag träffar människor i kris kan jag dela deras upplevelse eftersom jag själv varit där. När de beskriver narcissister och psykopater vet jag hur de påverkar även starka individer. Många klienter skäms över att de låtit sig påverkas. När jag berättar hur jag påverkades blir det inte längre skamfullt. Ofta rekommenderar jag extern samtalskontakt parallellt med den juridiska processen. Det är ett sätt att göra det negativa till något positivt – att äntligen lämna det förgångna.

20130407-080020.jpg
Idag är jag oerhört noga med vem jag omger mig med.

20130407-080146.jpg
Samtalen med Fredrika har lett till många tankar. Jag ska börja med företagets strategiska karta. Företagskulturen är oerhört viktig. Där är varje individ en kugge. Utbildningen i chefskap har gett mig redskapen att sätta gränser. Det är mitt företag och det leder till konsekvenser för den som inte följer företagskulturen. Här behöver jag även skriva ner företagets regler.

Herregud, när ska jag hinna allt?

20130407-080515.jpg
Det finns säkert de som inte gillar det nya.

Jag gav företaget all min tid i fem år – och då menar jag verkligen all min tid! Den enda semestern där tankarna inte ägnats åt företaget var de två veckorna i januari 2013.

Det är mina företag – jag har alltid haft omsorg om varje detalj. Om vi ska nå mästarklass – bli bäst i världen – kräver det att varje medansvarig har samma ambitionsnivå. Det kräver att varje individ tar fullständigt ansvar för att arbetsuppgifterna sköts omsorgsfullt – men även ansvar för att hjälpa sina kollegor så att helheten blir större än individerna.

20130407-081009.jpg
Verksamheten är under uppbyggnad. Det innebär att förändringar är en del av vår vardag. Klarar du inte det är vi inte rätt arbetsgivare.

Ledarskapsprogrammet har fått mig att inse att jag är extrem visionär med extremt högt tempo. Eftersom jag arbetat dygnet runt sju dagar i veckan processar min hjärna så mycket snabbare än den som arbetar 40 timmar i veckan. Det kan vara svårt att hänga med.

Jag kräver mycket av mig själv – och omedvetet kräver jag även mycket av min omgivning. De senaste åren har gjort mig oerhört mycket tuffare. Idag sätter jag verksamhetens bästa främst. Vi anställer ingen för att hjälpa. Vi anställer människor som älskar att förverkliga visionen och utför sitt arbete passionerat – som vill hålla mästarklass.

Den som inte är beredd att ge allt är inte rätt för företaget. Vår rekryterare Åsa Wikström förstår vad jag menar.

Idag tar vi inte ens in en praktikant utan att Åsa gett ok. Är inte personen rätt är det slöseri både med vår och med kandidatens tid.

20130407-081851.jpg
Vi vill hjälpa individer förverkliga sina drömmar – och letar efter dem som delar vår dröm.