”När något kommer in i ditt liv, gläd dig åt det, använd det och släpp sedan taget om det när det är dags.”

20130913-112624.jpg

Citatet är hämtat från Karen Kingstons bok, Rensa i röran. Kanske var det den som satte igång förändringarna i mitt liv?

När jag fick boken i julklapp 2001 var barnen 4 och 6 år. Vi var en sån där vanlig familj.  I februari 2002 blev jag sjukskriven för utmattningsdepression. Att röja skåp och på vinden blev en del av min terapi. När jag städade finrummet vågade jag göra mig av med saker. Strax därefter vann jag högsta vinsten i bankens konstlotteri.

Medan jag gick min morgonpromenad skrev jag till Camilla Backman och frågade om de även behövde vuxenkläder till flyktingarna som ska komma till Hammenhög. Javisst, svarade hon, du kan lämna dem på garaget.

Det fanns så mycket ilska i mig som bara behövde komma ut. Istället för att gå och duscha gick jag ner i källaren. Utan att titta i lådorna med väskor och schalar ställde jag fram dem vid dörren. Det är dags att jag släpper alla rädslor och fattigdomstänkande. Det är dags att jag har tillit till livet!

”Processen att rensa i röran handlar om att släppa taget. Inte enbart om dina tillhörigheter – det är bara slutresultatet. Det viktiga är att lära dig släppa taget om den rädsla som gör att du håller fast vid saker när det i stället handlar om att göra dig av med dem.”

På översta bilden ser du skrivbordet som jag fick från Sparbanken Syd när jag flyttade min juristfirma till Hammenhög. I många år har jag suttit och arbetat vid ett likadant skrivbord. Skrivbordet kom till mig utan att jag behövde betala för det när jag behövde det. Det blir symboliskt att släppa det nu – för jag behöver det inte längre. Har du vägarna förbi Hammenhög i morgon är det bara att komma in och hämta det.

Mitt nya liv ska handla om något annat. Jag ger mig ett år att fundera ut hur jag vill ha det. Mötet med bankpersonalen igår gav mersmak – jag vill förmedla kunskap om juridik på ett nytt sätt – hur vet jag inte än. I dagens två telefonsamtal har jag berättat att jag håller på att lägga om verksamheten. I det ena fallet kunde jag hänvisa klienten till advokat Bengt Stridh i Vallby, -en mycket erfaren och duktig advokat inom obestånd-, avtals- och fastighetsrätt. I det andra fallet ville klienten att jag skulle gå vidare i ärendet och accepterade att jag har ytterligare en advokat med mig i processen så att jag kan göra alla de där resorna jag planerat när jag ska ge mig tid att tänka.

Från idag ska jag vara benhård! Nu tar jag inte några nya konflikter – jag har bara fokus på hitta lösningar!

20130913-112743.jpg