Författardrömen (1)

I källaren på kontoret förvarade jag alla mina skrivböcker från de senaste tio åren. Det är väl dags att jag tar tag i de där lådorna och ser vad de innehåller. Den första skrivboken jag hittade innehöll hälften av en barnbok om årstiderna och min farmor. Nästa innehöll karaktärerna i barnböckerna om medeltiden. I det tredje häftet hittade jag det här;

19 oktober 2001

Detta är en början till något Nytt. Detta är ett trevande försök att hitta hem. 13 år har jag varit skild från mitt språk. Under denna tid har vi endast mötts flyktigt. 13 år i främmande land. Under dessa 13 år har jag förändrats. Det främmande språket har blivit mitt modersmål. jag har flyttat runt. Ingenstans har jag känt mig hemma. Nu är jag äntligen på väg hem igen!

Det är lång väg tillbaka. Samtidigt har min vistelse i främmande land gett mig nya dimensioner; adekvat kausalitet, redovisningsräkning, föreläggande, förfoganderätt, generell säkerhet, omsättning, räntabilitet, affärsverksamhet, grupplivförsäkring, limit och depå.

Nog skall jag kunna hitta hem igen.

Natti-natti, en sked för mor, åså andra foten.

Mitt språk har berikats, mitt sinne likaså.

Först nu är jag redo att gå vidare. Livet är en skila – jag vill fortsätta att lära.

Om jag fyller en sida om dagen med oväsentligheter. Om jag låter pennan fara utan mål. Nog ska den hitta tillbaka?

Den har fått leka med vistexter – nog skall vistexterna visa vägen?

Tonläge, rytm, takt.

Snart, i morgon, nästa vecka.

En sida om dagen!