Gjorde jag rätt? – ambassadör (15)

Kraven på företagare Redigera inlägg

Byggmöte om ventilation. Risken är att det blir dyrt pga att jag har anställda. Kraven blir högre.

I brevet från kommunen stod det att hänsyn även skulle tas till tillgänglighet.

Mitt kontor är beläget i en charmig fastighet, byggd någon gång kring sekelskiftet och omgjord till bank i slutet av 60-talet. För att komma in på kontoret får man gå uppför 3 trappsteg. Toaletten är liten och funktionell.

”Nja, det här godkänner nog inte kommunen.” Sa byggaren.

”Hur många brandceller har fastigheten?”

Själv trodde jag att jag gjorde en god gärning. Genom ombyggnationen möjliggör vi expansion i Advokatbyrån – så att vi kan nyanställa. Det är inte varje dag som det nyanställs i Hammenhög. Gamla Weibulls skär ner hårt på personalen. Sparbanken Syd hotar säga upp personal i grannorterna.

Jag vill inte ha någon ful ramp upp på kontoret. Och jag vet inte om jag har råd att bygga om toaletten också eftersom det inte finns plats att bygga ut den. Så jag borde kanske bara strunta i mina expansionsplaner – nöja mig med att vara ensam advokat.

Byggaren tipsade om att jag borde anlita en kvalitetsansvarig och föreslog Per Håkansson. Yes, det är en kille jag har förtroende för – som redan hjälpt mig att besiktiga fastigheten två gånger! För mig är det viktigt att jobba med människor som jag gillar!

Kommentarer

Jeanette Bohman

Ja, vi har fått bygga om hela hotellet för nån miljon för brandsäkerhet och nu bygger vi ett till tillgänglighetsanpassat hotellrum i gamla stalldelen för 300 tkr, sen har vi energideklarerat för ca 10 tkr, vi har ritat ritningar på huset som inte fanns men blev krav på när vi köpte, 80 tkr, vi har fått anlita en arkitekt för att upprätta brandskyddsdokument 20 tkr – och inget av detta sas innan vi köpte, det kom som ett brev på posten när kontraktet var undertecknat. Innan vi köpte kollade vi med alla myndigheter om det fanns några förelägganden på byggnaden men det gjorde inte det. ….men nya ägare, nya chanser! Få se vad de hittar på till nästa år – de kan ju inte låta oss själv bestämma var vi ska lägga våra pengar…..
  
  • Jo, jag har företrätt företagare med samma problematik. Deras ärende kan jag inte skriva om – men jag tänkte att jag skulle använda min egen expansion för att visa på alla tokigheter och krångligheter. Finns det någon bättre plats att göra det på än här. Ofta glömmer man bort – men jag tänkte att jag efteråt kan kopiera ner vad jag skrivit… inser att det kommer bli en hel del huvudbry…

Erfarenhet

Gjorde jag rätt? Antagligen inte. Men att utveckla landsbygden var en så stark vision för mig – liksom uppbyggnaden av hemsidan.

Erfarenhet är en bra lärare som skickar svinaktigt dyra räkningar.