Dyrköpta erfarenheter – ambassadör (14)

Nyanställa? Redigera inlägg     

Igår satt jag länge vid skrivbordet igen! Hinner inte med! Det är mycket både med bygget och hemsidan. Samtidigt är efterfrågan på advokattjänster större än utbudet här ute. Alla advokater har för mycket att göra. Och det lär bli värre. Inom några år har flera av dem gått i pension.

Min vision är att hjälpa unga jurister bli advokater. Advokat och jurist är inte samma sak. En advokat har en dokumenterad erfarenhet och följer etiska regler. Jurist är ingen skyddad titel – det kan vem som helst kalla sig.

I morse på min morgonpromenad insåg jag att det nog inte finns tid att vänta med nyanställningar. Det är nog dags att hitta en biträdande jurist NU – problemet är att fastigheten skall byggas om. I nuläget har vi egentligen inte någon arbetsplats. Hm.

Morgonpromenad

Idag skall jag träffa byggaren och en expert på ventilation. Det ska bli spännande att höra vad ventilationen kostar. Eftersom det är en arbetsplats ställer kommunen krav på ventilationen. Det är dyrt att vara arbetsgivare!

Erfarenhet

Ja, att vara arbetsgivare var dyrt. Om jag minns rätt kostade ventilationen 700 kkr. Hade jag då visst vad jag vet idag hade jag lagt alla expansionsplaner på hyllan, sålt fastigheten och flyttat till Ystad där tingsrätten ligger. Då hade jag sluppit förluster av körtid i alla taxemål. Som brottmålsadvokat behöver man inte något kontor – det går att träffa klienterna på tingsrätten.

Fast idag börjar jag känna tacksamhet över det som gick fel. Idag lockar skrivandet mig och jag är nyfiken på hur långt det kan bära.