Det blir inte alltid som man tänkt sig – ambassadör (16)

Köksplanering Redigera inlägg     

Efter ombyggnaden kommer min fastighet ha kontor på bottenvåningen och en lägenhet på ovanvåningen. Lägenheten skall få nytt kök. Därför har jag tillbringat några timmar på Smedstorps kök.

Vilken fantastisk service – allt bara flöt på! Egentligen hade jag tänkt att besöka IKEA också för att få ritat, men jag var så himla nöjd med hjälpen jag fick här. Och så tänkte jag på småföretagarna. IKEA pressar priser, tillverkar där det är billigast. Genom att handla på Smedstorpskök bidrar jag till arbetstillfällena i mitt närområde.

Dessutom tar ju all planering tid – och arbete har jag ju inte brist på. Så om priset inte är alltför högt så har jag nog redan bestämt mig (får hoppas att inte företrädare för Smedstorps kök läser det här).

I verkligheten

Ja, nu blev det ju inte alls så här. En fastighet som skulle vara både privatbostad och näringsfastighet hade varit alldeles för krånglig i bokföringen. Istället bestämde jag – att för barnens skull – flytta till Ystad. Beslutet kom så sent som i september och alla planer ritades om.

Istället blev hela fastigheten kontor – vilket innebar högre kostnader – större krav på vinst – och en snabbare expansion än planerat.