Målbilder – ambassadör (21)

Visioner Redigera inlägg

På lunchen träffade jag en kille som jag ev. kommer att anlita i ett av bolagen. För honom berättade jag om mina visioner. Han var imponerad.

Sedan träffade jag en journalist från lokaltidningen när de gjorde ett reportage om gamla banklokaler. Återigen berättade jag att visionen är att vi ska vara 7 anställda i Advokatbyrån år 2013.

När jag idag för tredje gången berättade för en advokatkollega att vi skulle bli 7 anställda kändes det plötsligt alldeles naturligt. Som om det inte längre var onåbart. Som om det var den självklaraste sak i världen.

Om jag 2008 hade vågat säga att vi skulle vara 7 anställda 2013 hade folk bara skakat på huvudet. Skillnaden är att jag nu arbetat med min egen inställning, smakat på känslan av att vara sju personer. Tränat genom att erbjuda praktikplatser så att vi varit sju personer kring fikabordet. Nu är min hjärna redo. Nu vet jag hur det känns och att jag trivs med det. Nu har jag börjat dimensionera lokaler och teknik för sju anställda.

Nu är det bara att köra!

Kommentarer

  • avatar     Eva Fröberg
    Hur kom du fram till siffran 7 ?….jag bara undrar nyfiket.
    2010-04-09 kl 15:30          Gilla       Sluta gilla
  • 1. Enligt vissa teorier fungerar en grupp bäst med upp till 8 medlemmar. Blir det fler bildas det undergrupper. 2. Jag får ihop fastigheten ganska bra med 6 fasta arbetsplatser. Jag räknar med att några är deltider. 3. 7 är ett heligt tal – och ett mål skall ju vara SMART – där S står för specifikt – om jag minns rätt…. 🙂
    2010-04-09 kl 15:42          Gilla       Sluta gilla         Ta bort
  • Imponerad på tänket kring antalet…..

Erfarenhet

Förr när jag gick på auktion skrev jag ner ett maxbud på ett papper. Det är lätt att ryckas med i budgivningen.

Samma sak här – jag skulle aldrig ha överskridit siffran 7. Men karusellen snurrade allt snabbare.