Telefoni – ambassadör (33)

Telefonlösningar Redigera inlägg

Att välja abonnemang är en djungel!

När jag startade mitt företag erbjöd Telia ett Småföretagarpaket. Det innebar att jag betalade 300 kr i månaden. För det fick jag ett billigare abonnemang på min mobil och fasta telefon. Om jag ringde inom Telia eller till fasta abonnemang betalade jag endast öppningsavgift. Detta var väldigt förmånligt för mig eftersom jag ofta pratar väldigt länge.

Innan jag tecknade abonnemanget kollade jag marknaden noga. För att förenkla valde jag även att lägga bredbandet i Telia. Telia fakturerade mobilen separat och övriga abonnemang på gemensam faktura.

Fyra år senare ombildade jag företaget till aktiebolag. I samband därmed flyttade jag abonnemanget till aktiebolaget. Telia fortsatte att fakturera 300 kr i månaden för Småföretagarpaketet och jag förutsatte att jag hade kvar samma abonnemang som tidigare. Döm om min förvåning när det visade sig att Telia fakturerade de löpande kostnaderna betydligt dyrare – samtidigt som de tog betalt för att de skulle göra det förmånligt. Jag hade talat och skrivit till dem att jag ville ha samma abonnemang. Nu fanns plötsligt inte denna abonnemangsform längre!

Jag har lagt mycket tid på att försöka reklammera dessa fakturor – och ständigt har jag flyttats runt mellan olika handläggare. Bagarens barn… ni vet… för klientärendena kommer alltid före mina egna ärenden (och klienternas tvister handlar oftast om betydligt större belopp.)

Ändå väljer jag att ha Telia kvar. Anledningen?

Jo, Telia har alltid fungerat. Privat valde vi att lägga abonnemangen i Bredbandsbolaget. (För Telia skulle ha en fast avgift om 2000 kr tror jag det var för att koppla in ett abonnemang.) Vi prövade IP-telefoni och ett bredband med hög hastighet. Det har varit många problem med modem som inte fungerar!!!! Nu senast skickade de ett nytt modem men hade inte skickat med alla sladdar. Dessa postförsändelser levereras till grannbyn – 10 min bilresa från Hammenhög i en riktning som jag aldrig ”bara råkar att köra igenom”.

Hatar ”klödd” – hatar att lägga tid på saker som bara skall fungera!

Så -nu blir det Telia i hela fastigheten!

Erfarenhet

Minns så mycket klödd det var med telefonavtal.