Vånda – ambassadör (36)

Dyrt att bygga om Redigera inlägg

Puh – sitter kvar på kontoret och håller på med budget för ombyggnationen.

Vi har vansinnigt mycket att göra på kontoret. Men för att kunna nyanställa behöver jag större lokaler. Och för att få större lokaler behöver jag bygga om fastigheten. Och för att få tillstånd till att bygga om behöver jag en bättre ventilation.

Fick offerten på ventilationsanläggningen idag – 272 000 kr ex moms!!!!! Dessutom måste vi tänka på tillgängligheten – det gör att vi får flytta upp bostadsdelen till ovanvåningen! Ytterligare kostnader.

Det är inte lätt att vara småföretagare på landet. Investeringarna jag gör i fastigheten här är betydligt osäkrare än om jag gjort dem i en fastighet i Malmö. När jag räknar på de prisuppgifter jag fått är jag uppe i 2,5 Mkr!!!! Orimligt!

Tidigare – med en dyrare lösning – fick jag fast pris om ca 2 Mkr. Vi gjorde om ritningarna för att det skulle bli billigare. Men sedan valde jag att boka upp en byggare som jag har stort förtroende för … och en elektriker och målare som jag tycker om att jobba med … och en rörläggare som jag vet kommer när jag behöver… och prislappen steg trots att vi försökte hitta billigare lösningar.

Det är mycket man skall kunna för att vara företagare.

Idag presenterade kursledarna mig som ”Annika – advokaten vars dygn har mer än 24 timmar”… hm… borde kanske gå hem….