Tillbakablick – ambassadör (24)

Två otroligt inspirerande dagar! Redigera inlägg

Inspirerad kom jag hem från advokatsamfundets ledarskapsutbildning i natt! Wow – så mycket tankar som väcktes.

Onsdagen inleddes på www.presis.se. Det som inspirerade var att vi delade samma grundläggande värderingar. Deras pennor var av majs för att vara nedbrytbara. Jag gillar verkligen när man tänker till!

Efter en härlig lunch i SOLEN på Ingesltads kalkon i Västra hamnen, Malmö, var det dags för presenation på Minc. Malmö Högskola och Region Skåne skulle informera Maud Olofsson om effekterna av projektet Främja kvinnors företagande i Skåne. Efter några inledningsord presenterade sig företaget www.hovding.se. De skall inom kort lansera en osynlig cykelhjälm. Superhäftigt!!!

Efter att Christine Jersby från Region Skåne presenterat hur region Skåne arbetat med projektet hade jag, som ett av två goda exempel, fem minuter till mitt förfogande att presentera de effekter programmet fått för mitt företag.

”2007 var omsättningen i Juristfirman Annika Larsson 850 kkr. När jag tittade på resultatet insåg jag att jag nog inte hade råd att ha kvar min sekreterare på heltid. Jag hade en vilja att utveckla företaget men inte en aning om hur jag skulle bära mig åt.

Strax därefter började jag mentorsprojektet Qlara Besked. Från maj 2008 till juni 2009 deltog jag i inspirationsträffar ca 1 gr/månad, uppmanades att delta i olika utbildningar, träffade min mentor var 6:e vecka och hade ständigt uppgifter som ”Beskriv din vision om 5 år, 2 år  och 1 år.”

Som mentor fick jag advokaten Lars-Erik Ström. Expert på bl a varumärkesrätt. Under ett mycket omvälvande år var han min stabilitet som gjorde att jag vågade testa, söka nya vägar och göra stora förändringar. Undet detta året

1) Bytte jag namn på företaget fyra gånger (enskild firma till aktiebolag, jurist till advokat, Larsson till Andebark… Larsson funkar inte så bra om man söker på nätet….)

2) Flyttade företaget två gånger

3) Inledde samarbete med en advokat och avslutade det

4) Lät nio olika personer passera genom företaget… samarbetspartner, praktiknater, anställda… jag kunde inget om ledarskap – och lärde mig massor

Samtidigt

1) Gjorde vi nya affärsplaner för två företag (bl a Teraxacum som jag startade denna påsken)

2) Tog fram PR-plan, varumärkesidentitet, kommunkationspolicy, mm

3) Registrerade varumärke och tog fram helt ny grafisk profil som gjorde att vi fick omarbeta allt marknadsföringsmaterial och alla mallar

4) Tog fram en handbok för praktikanter och skrev ner våra rutiner

5) Deltog i kvinnovationer, sökte och beviljades produktutvecklingspengar för hemsidan, började på arbetet med en ny hemsida med innovativa tjänster… och lite till…

Vad blev resultatet?

1) Teraxacum är startat (det har jag skrivit om tidigare)

2) Ombyggnaden av kontoret startar i augusti för att vara klar till Lucia så att vi inom kort kan nyanställa jurister

3) Hemsidan version 2 är klar – och till midsommar skall de nya tjänsterna lanseras

4) Jag har börjat åta mig uppdrag som offentlig försvarare

5) För 2009 var omsättningen 1,6 Mkr jmf med 850 kkr 2007! Och jag är övertygad om att framtiden ser ännu ljusare ut!

När vi åt påsklunch var vi sju runt bordet med praktikanter och sommarnotarier. Det kändes helrätt!

Och jag är övertygad om att den här utvecklingen vore otänkbar utan Qlara Besked!”

Maud Olofssons efterföljande tal var mycket inspirerande. Jag skall se om jag hittar det någonstans – för i så fall skall jag länka det hit!