Beslutstrött – ambassadör (32)

Söndag – tid för tankar Redigera inlägg

Trädgårdsarbete i solen är bästa sättet att tänka! Medan jag petar upp maskrosor – Taraxacum Vulgaris – med maskrosjärn funderar jag över telefonlösningar.

Det är tänkt att alla jurister skall ha en iPhone för att ha tillgång till kalender när de är utanför kontoret. Inbillar mig dessutom att vi så småningom kommer att kunna tidrapportera via iPhonen.

För en tid sedan fick jag offert på en iPhone. Säljaren föreslog hyresavtal eftersom självrisken då endast var 500 kr om den gick i sönder jämfört med 4 000 om jag ägde iPhonen (jo, det är rätt – glasset krossas väldigt lätt). Hyran skulle uppgå till 1 103 kr per kvartal. Aviavgiften till 35 kr. Allt räknat på 36 mån. Totalt 13 656 kr. Om jag förstod det rätt inkluderade priset inte någon abonnemangskostnad.

Detta funderade jag på böjd över stenplattorna. Bestämde mig för att kolla alternativet till hyresavtal på Telias hemsida.

Erbjudande: Jobbmobil Plus (dvs i stort sett fria samtal, sms och datortrafik) 549 kr/mån i 24 mån – dvs 13 176 kr (antar att jag har denna kostnad även om jag tecknar ett hyresavtal).

Tillkommer för telefonen: 120 kr i 24 mån – dvs 2 880 kr samt en engångsavgift om 120 kr – dvs totalt 3 000 kr. Just nu var det ett erbjudande om 3 fria månader – dvs 2 007 kr – totalt 14 169 kr för 24 månader. Dvs jag skulle endast betala 513 kr för mobilen jmf med ovanstående förslag hyresavtal.

Måste säga att mitt förtroende för säljaren fick sig en törn!

(Jag har skickat e-post – för det kan ju hända att jag missat något förbehåll bland all texten på Telias hemsida!)

Erfarenhet

När jag läser blogginläggen förstår jag inte att jag orkade! Och nej – jag skulle aldrig göra om det!