Mångsysslare – ambassadör (37)

Oj vad man lär sig mycket som företagare Redigera inlägg

Marknadsföringskursen igår fick mig att inse hur mycket jag lärt mig som företagare! Ekonomiska samband, marknadsföring, it (usch det där med e-postadresser är inte lätt), entreprenad (en massa termer…)… Listan kan göras hur lång som helst.

En av kursdeltagarna ojade sig över deklarationen som behövde göras. Hon är bäst på att göra choklad – men så gör hon allt det andra också… marknadsföring, levererar praliner, sköter ekonomin.

Och det är ju så det är att starta företag. Det finns inte några pengar att köpa in tjänster och man måste lära sig allt själv!

Det svåra är att växla upp – att våga släppa ansvaret till någon annan. För hur det än är – de där åren lärde man sig ju ganska mycket. Det finns ju ingen annan som känner ditt företaglika bra som du!