Hur orkade jag? – Ambassadör (50)

Känner du också att uppgiften är dig övermäktig ibland? Redigera inlägg     

Det har funnits perioder i livet när jag jobbat mycket. Men tittar jag på alla områden jag jobbar med nu så undrar jag om arbetsbördan någonsin varit så stor. Samtidigt gör variationen är jag ofta kan vila i en uppgift;

1) Ombyggnad av fastigheten (har dragit ner på planerna – inser att jag är tidsoptimist och ska dra ut det på längre tid)

2) Ledarskap (detta är jättekul – men nytt för mig… anstränger mig verkligen för att utvecklas som människa… advokatsamfundets ledarskapsprogram har väckt många tankar)

3) Teknikutveckling (fy vad det tar tid att få allt att fungera. Nu verkar i alla fall faxen fungera. Jag har tränat jättemycket på att delegera – och jag har en fantastisk personal. Enligt e-post skulle telefonväxeln installerats igår. Men hörde inte något – tja, försöker inte hetsa upp mig. Det går inte någon nöd på oss som det är nu.)

4) Utvecklingen av den nya tjänsten på hemsidan (har hittat en bra projektledare – får se om han lyckas bättre än vad jag gjort hittills.)

5) Företagsutveckling (försöker vara visionär – träffar spännande människor som jag vill anställa, nya programvaror som på sikt kommer att effektivisera men fortfarande tar mer tid än de ger…)

6) Organisation (ska försöka delegera personalansvaret så att någon håller i allt med anställningsavtal, personalavtal mm när vi börjar anställa – och det är snart…)

7) Ekonomi (deklarationer och bokslut, kreditpropåer… och försöka tänka smart för att inte riskera flera hundratusentals kronor i skatter när jag flyttar fastigheten från den enskilda firman till aktiebolaget. Ingen förändrad verksamhet… men det kan bli väldigt dyrt ändå har jag förstått)

8) Och så det stora – JURIDIKEN… ärendena som strömmar in i en aldrig sinande ström… där jag allt oftare tvingas tacka nej för att tiden inte räcker… Brottmål som jag vill bli ännu bättre på för att det är så himla kul! Kompetensutveckling är högprioriterat – både för att det är bra men framförallt för att jag alltid älskat att lära nytt. Här får jag massor av energi. Sista helgen i maj åker jag på Brottmålskurs. Utbildningarna är min belöning som jag ger mig själv!

Vad ger du dig själv för belöning?

Erfarenhet

Se till att skapa andrum. Du kan inte styra över din hälsa. Det måste finnas tid att vila om du blir sjuk.

Som företagare är du svår att ersätta.

2 svar på ”Hur orkade jag? – Ambassadör (50)”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Jag känner igen det. Man har så mycket ideer, och när man har medvind, blir man lätt fartblind, vilket också drabbade mig, och man bromsar inte förrän det är försent.

    1. Ja, det är lätt att vara efterklok. Förhoppningsvis kan mina erfarenheter hjälpa andra.

Kommentarer är stängda.