Bloggande – ambassadör (51)

Blogg-tips Redigera inlägg

Efter två månaders bloggande är det dags att utvärdera.

1. Jag gillar verkligen att ta del av andras liv och företagande

2. Det tar inte så mycket tid som jag trodde – men jag tänker nog inte så mycket som jag borde när jag skriver

3. Att ta del av andras bloggar inspirerar verkligen och ger mig någon sorts samhörighetskänsla fastän jag aldrig träffat den som skriver – ibland behövs det i företagandet

4. När jag skrivit ett inlägg bara längtar jag efter att se andras kommentarer – bara älskar när en diskussion kommer igång.

5. Jag har insett att jag tycker bättre om korta inlägg som går snabbt att läsa än långa (dem hinner jag inte ta mig igenom).

Så – anledningen till att jag valde att lägga tid här var egentligen att jag ville lära mig. Platsen känns ganska ”trygg” – det är inte så jättemånga som är här inne och läser och det är en ”snäll”, peppande anda. Under de veckor jag skrivit har jag inte tänkt så mycket – ibland har det kanske t o m blivit alltför personligt – ibland hopplöst ointressant, ibland kanske det upplevs som skrytigt… vad vet jag. Men nu vill jag veta!

Enligt statistiken är det ju ofta 25-40 som läser varje inlägg. Snälla kan ni inte skriva en rad – vad är bra – vad är dåligt. Vad vill man ha mer av – vad ska plockas bort? Inom två månader har jag tänkt starta en juridikblogg på min hemsida. Där blir det mer på riktigt och med inriktning juridik.

Vill man ha en sådan blogg personlig? Min tanke är att fånga upp små juridiska funderingar och frågeställningar i vardagen. Beskriva dem väldigt kort och personligt. Inte någon juridiksvenska utan mer som här – att det bara rinner på. Ibland blir det lite tokigt… men kanske kan det uppfattas som lite av charmen.