Profilering – ambassadör (59)

Första intrycket Redigera inlägg

2010-06-09 kl 15:51 av Annika AndebarkGilla4 kommentarerTaggad annika andebark, kläder, profilering26 visningar

Har ni tänkt på hur mycket de första sekunderna av ett möte präglar vår uppfatning om hur den andre är. Under några få sekunder fångar vi in vad den andre utstrålar, vad kläderna förmedlar mm.

Under några år har jag famlat i klädstil. De senaste månaderna har jag hittat tillbaka till något som var jag för 10 år sedan – skjortor, kostymer, kavajer och jeans. För en tid sedan köpte jag in skjortor med tryck till personalen. I måndags hade alla som jobbade likadana blå skjortor. Och plötsligt var det någon samhörighetskänsla.

Jag lägger mig inte i vad de anställda har på sig – så att använda ”jobb-skjorta” är inte något krav. Själv uppskattar jag ”jobb-skjortan” oerhört. Fniss – jag har flera stycken. Vi har valt en hög kvalitet som inte ens behöver strykas. Ni anar inte hur smidigt det är att varje dag ta en lika dan skjorta på och välja jeans och kavaj eller kostym utifrån vilken typ av arbetsuppgifter det är. Tidigare kunde jag stå länge med beslutsvånda vid garderoben. Nu är det ok att inte längre variera. Tom smyckena är samma varje dag – inte för att jag måste – men det är så skönt att koncentrera sig på något annat.

En av de anställda uttryckte också uppskattning över att slippa tänka på vad man ska ha på sig.

En annan positiv effekt är att vi profilerar företaget!

Tillbakablick

Det är med viss saknad jag läser det här inlägget. Jag gillade verkligen att tänka i profilering. Som vanligt engagerar jag mig för mycket.

Jag la om hela min garderob till att bestå av kläder i blått och beige. Det gjorde klädvalen väldigt enkla.