Företagsutveckling- ambassadör (60)

Företagsutveckling Redigera inlägg

Det är lätt att stanna i det som är brådskande – både det viktiga och oviktiga kommer ofta före det som är viktigt men inte brådskar.

Eftermiddagen har jag ägnat åt sådant som är viktigt men aldrig brådskar – företagsutveckling!

För att klara av att anställa två jurister efter årsskiftet är det mycket jag måste… eller borde…

1) skapa bra strukturer och policys

2) skapa bra mallar och lathundar för att inte själv svara på alla frågor

3) verka för att få in fler ärenden än idag

Hur kan hon vara så tokig att hon går från en till tre jurister? Ja, jag vet – det är en vild satsning som nästan ger mig ont i magen… Men

1) A har redan praktiserat här och hon är en tjej som alla bara älskar. Jag ser en enorm potential i henne och vill absolut inte missa möjligheten att anställa henne

2) Bs visioner stämmer så bra med mina visioner. Hon är intresserad av att starta en byrå i Krisitianstad och hennes tidsplan stämmer så exakt med min – det var helt enkelt ett så fantastiskt tillfälle att jag inte bara kunde missa det. Dessutom visar hennes CV att hon har den vinnarskalle som behövs för att våga bryta ny mark.

I dag har vi haft work shop om hemsidan. Återigen råkade jag träffa en person som bara passar så himla bra för att leda hemsidesprojektet och på sikt bli delägare i hemsidan. Dagens workshop bara bekräftade denna känsla. Han är hel rätt!

Så jag fortsätter att lyssna till magkänslan och hoppas att den bär hela vägen!

Tillbakablick

Nej, det bar inte hela vägen. I hösten 2011 började personalproblemen. Ibland undrar jag hur det hade gått om jag lyckats lösa det?

Å andra sidan känner jag tacksamhet för att jag äntligen får tillfälle att ägna mig åt att skriva.