Helgfrid? Ambassadör (66)

Helgfrid… Redigera inlägg

Ensam sitter jag kvar på kontoret. Det har varit full fart de senaste dagarna. I måndags började Ida sin praktik. Ida studerar juridik i Lund och har 1,5 år kvar. Att ha en sommarnotarie kräver engagemang – samtidigt ger det mycket tillbaka att ta del av funderingar och vända juridiken ur nya vinklar. För min del passar jag även på att träna på att ha en biträdande jurist.

Hur skall jag agera för att erbjuda bästa möjliga praktik? Hur följer jag upp? Hur mycket vågar jag delegera? Vad kan jag förvänta mig?

Det är ett nytt skede. Från och med nu kommer jag alltid att ha en biträdande jurist som hjälper mig.

I ett möte ställdes frågan vad jag vill. Tja, jag hade ett val – att stanna som en liten byrå eller att växa. Jag valde det senare även om det antagligen innebär väldigt mycket mer jobb. Redan är vi i den situationen att vi får in fler uppdrag än vi kan klara av. Därför försöker vi tacka nej till en del. Men det är inte så lätt.

Marknadsföring är jättekul tycker jag. Om jag anställer fler kan jag fortsätta med marknadsföringen och möta presumtiva klienter. Om det bara skall vara jag borde jag låsa in mig för så snart jag möter människor kommer jag hem med nya uppdrag och idéer.

Mötet i Malmö i fredags gav mig idéen att anmäla mig till www.vaxthusbjare.se – ett mentorsprogram. Ännu ett åtagande som kräver tid i agendan. Å andra sidan tror jag verkligen att jag behöver stödet i en mentor för att klara ta företaget till nästa nivå!

Nu ska jag ut i solen – med mig tar jag tidningen Advokaten och ett utkast till artikel som skall korr-läsas inför nästa nummer av Advokaten som kommer i augusti.

Ha en riktigt skön midsommar!