Ctrl+alt+del

IMG_4534

I morgon är det två månader sedan den här bilden togs. Ny jord, massor av fröer och drömmar.

IMG_4538Mördarsniglarna gick hårt åt purjolök, luktärt, flox och lavendel. Istället köpte jag tobaksblommor och rosor som jag planterade.

Heucherella Stoplight
Heucherella Stoplight

Igår fyllde jag på rabatten ytterligare med en funkia och växter med vackra blad från Bohus Perenner och växter.

Vit rabatt
Vit rabatt

Sakta börjar de två vita rabatterna ta form.

Tarella Appalachin Trail
Tarella Appalachin Trail

Tänk så mycket vi har att lära av naturen. Kraften som får växterna att kämpa vidare trots torka, spöregn och glupska sniglar. Förmågan att efter vintern spira på nytt, växa upp till ett nytt år med ny grönska.

Hosta - Yellow River
Hosta – Yellow River

Nu är det ett nytt år för mig.

Tack för alla gratulationer på min födelsedag! Jag valde stillhet och tid för tankar, tid att omprogrammera min hjärna.

Det får vara slut med allt deppande och ältande!

Ok – det är ju självklart att livet inte bara kan bli som solglitter på ett spegelblankt hav efter sjukdomens stormar.

Men – jag går regelbundet till en fantastisk psykolog, Kjell Björfors i Ystad. Sakta omvandlas mina svagheter till styrkor.

Den stela och värkande kroppen arbetar jag målmedvetet med hos Cecilia Lindqvist, på Milda Makter. Och om en vecka ska jag börja en yogakurs.

Min älskade tar hand om mig. Om han är mitt drivhus så hjälper Kjell mig att rensa bort ogräs och mördarsniglar medan Cecilia regelbundet vattnar min kropp.

Trädgårdsljus
Trädgårdsljus

I månader har jag bara försökt att bara vara. Men jag är van vid att ha målsättningar. Efterhand som jag mår bättre behöver jag ha en riktning i mitt liv för att det ska kännas meningsfullt.

Ända sedan jag började läsa juridik 1988 har jag gjort upp femårsplaner.

För en vecka sedan fyllde jag 45 år. Det var som att hamna i ett vakum och återigen mådde jag sämre. Vad har mitt liv för mening?

Vit gurkört
Vit gurkört

Min kropp är fortfarande nerbruten och långt ifrån så stark som den en gång var. Flera års infektioner har tagit ut sin rätt. Mitt första mål är att få en bra fysik igen. Kanske är inte löpning rätt träningsform när jag sakta närmar mig femtio. Tanterna på badet är säkert åttio – så simma lär jag kunna göra länge. Idag blev det en timme och femton minuter. Nästa gång ska jag öka med ytterligare femton minuter. Nästa veckas yoga blir en nystart. Dessutom är vi duktiga på att cykla – min älskade och jag.

Vit flox
Vit flox

Så – idag väljer jag att publicera en av texterna från februari där den hör hemma i tiden. Sedan får det vara bra! Uppe i Älvdalen lyssnade så tårarna rann när jag läste mina texter. Men de får vila ännu en tid.

Ctrl+alt+del

Bostadsrätten är lämnad. På onsdag ska jag avlägga ed på konkursbouppteckningarna. Det enda som är kvar är fastigheten som ännu inte är såld.

Nu är en ny tid. Ett annat liv.

Biblioteket har blivit en guldgruva. Ivrigt läser jag om mat från naturens skafferi.

En gång var mina ledord hjälpa, miljö, kvalitet.

De gäller fortfarande.

På sikt hoppas jag bli en bra författare. Det finns så många idéer i mitt huvud – men det är inte nu. Först ska jag komma in på Författarlinjen (hoppas, hoppas jag kommer in om ett år).

Jag vill HJÄLPA människor att förebygga konflikter. Det kan jag göra genom texter och föredrag.

MILJÖN är vår tids viktigaste fråga. På bloggen vill jag inspirera fler till ett mer klimatsmart liv. Miljöfrågorna upptar idag en stor del av mina tankar.

LivsKVALITET bor inte i det materiella. Min livskris har fått mig att inse att kärleken är viktigast av allt. Idag lever jag ett avskalat liv. Ännu har jag inte ork att träffa människor. Den vanligaste frågan när man träffar någon man inte sett på länge är ”Hur är det?”

Jaha – och vad ska jag svara på det? För djävligt?

Nej, det är det inte – inte nu längre – inte så länge jag kan stanna i nuet, slippa tänka både framåt och bakåt eller känna efter. Bäst mår jag i växthuset och trädgården. Där är tankarna på hur jag bäst binder upp tomaterna, vilka växter som behöver planteras om för att få tillräckligt utrymme.

Det är ett enkelt liv!

Det livet hoppas jag ha inspiration att skriva mer om här på bloggen. De historiska inläggen från tiden som företagare kommer att fortsätta automatuppdatera – men jag kommer inte längre att kommentera dem.

Det får vara slut på ältet nu! Istället vill jag fokusera på det positiva och förhoppningsvis dela med mig av tips på hur man kan leva enklare och må bättre!