Ett naturligt liv

20140716-052040-19240508.jpg
Vaknar tidigt och saknar min älskades trygga famn.

Oron finns där.

Den här bilden påminner mig om det nya. Hur vänder jag tankarna?

20140716-052249-19369359.jpg
I går ägnade jag kvällen åt att skapa mina nya målbilder. Viktiga ord: hälsa, kärlek, passion, naturligt.

I hälsa ligger en ekologisk kost – helst egenodlad. Växthuset har blivit min terapi. Där är jag lycklig i mig själv.

Växtkraften är otrolig. Att leta bönor bland bladen, tjyva tomater, binda upp gurkor och rensa ogräs håller fast mig i nuet. Dåtid och framtid kan inte locka mig från nutid annat än med trädgårdsdrömmar. Hur vill jag att det ska se ut i morgon, nästa vecka, nästa år, om fem år? Ja, då pratar vi inte växthus utan min älskades trädgård. Den vita rabatten, körabärslunden, liljorna, Wood-landskapet.

20140716-053015-19815725.jpg
På biblioteket förlorar jag tidsuppfattningen när jag försjunker i tidskrifter med titlar som Må Bra, Hälsa och Allt om trädgård. Samtidigt närmar jag mig det gamla livet genom Dagens Industri och Veckans affärer.

Men nu skapar andra intressen en jämvikt; böcker om det vilda köket, örtkryddor och dammar. På våra promenader letar vi alltid ätbart. Den där samlaren i mig har fått ta plats. Men nu är det inte materiellt samlande det handlar om utan körsbär, hallon, nässlor, åkerfräken. Nya på min lista är nässelfrö och grobladsfrö.

Vi blandar vår egen müsli med dinkel, nyponskalsbitar, från chia, solros, lin, pumpa och hemp, torkade nässlor. Snart ska vi lägga till frön från naturen.

20140716-053829-20309510.jpg
Passion för det naturliga, miljö, foto, skrivande, sex.

Det är ett äkta liv. När jag packade om min ryggsäck insåg jag att det enda smink jag använt sedan april är läppstift – och läppstiftstillfällena har varit mycket sällsynta. Ja, närmare bestämt två tillfällen. Häxfotot i Älvdalen och fotot på Philips namngivning.

I dag går jag helt osminkad till tingsrätten.

Nu har jag inte längre någon bild att leva upp till.